Detoks Nedir?


Detoks, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan kısa süreli uygulanan beslenme şeklidir. Doğal olmayan besinler, hava kirliliği, yorgunluk ve stres gibi nedenler vücutta toksin ile ödem oluşmasına neden olur. Detoks tarifleriyle vücutta yer alan zararlı maddelerin uzaklaştırılması sağlanır. Yaygın olarak 3 günlük detoks diyeti en sık tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Detoks programı, metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olarak vücudun zinde ve sağlıklı olmasını destekler. İşlem görmemiş atık maddelerin vücuttan dışarıya çıkmasını kolaylaştırır.


Detoks Nasıl Yapılır?


Detoks tüketimi sebze, meyve ve kuruyemiş gibi atıştırmalıklar ile gerçekleştirilir. Detoks diyetinin uygulanması, kişiye göre farklılaşsa da birkaç gün boyunca tüketim sınırlandırılır. Detoks sonrası yiyecekler beslenme programına yavaş yavaş eklenir. Diyet sırasında yağlı ve karbonhidrat değeri yüksek besinler; tatlı, şekerli ve hazır gıdalar; kalorisi yüksek ağır yiyecekler tüketilmemelidir. Kahve ve çay tüketimine ara verilmelidir. Detoks programı, meyve ve sebzelerin suyundan oluşmalıdır ancak kişinin ihtiyacına göre yoğurt, kefir ve kuruyemiş gibi katı besinler ek olarak tüketilebilmektedir.


Detoks Ne Kadar Sürer?


Detoks kısa süreli bir diyet şeklidir. Diyetin süresi kişinin ihtiyacına göre belirlenir. Ancak 3 günlük detoks diyeti genellikle tercih edilir. İsteğe bağlı 1 ve 2 günlük detoks da yapılabilmektedir. Bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdalar ile desteklendiği takdirde 5 ve 7 günlük detoks programı uygulanabilir. Detoksun ara ara uygulanması sağlıklıdır. Uzun vadeli detoks tüketimi faydalı değildir.



Ödem Attıran Detoks İçecekleri


5 Günlük Detoks Paketi

5 Günlük Yemeli İçmeli Detoks

5 gün süren detoks diyeti, katı ve sıvı besinleri içerir. Yemeli, içmeli beslenme şekli, hızlı kilo verdiren detoks yöntemidir. 

Roksi Detoks Paketi

Katı + Sıvı Detoks Paketi

Katı ve sıvı besinleri içeren detoks paketi; 1 aylık bir beslenme şeklidir. Bu detoks paketinde sağlıklı besinleri içeren öğünler detoks içerikleriyle desteklenmektedir. 

3 Günlük Detoks Paketi

3 Günlük Sıvı Detoks Programı

3 günlük detoks, ödem atımında en çok tercih edilen diyet türüdür. 3 gün boyunca içeriği diyetisyenler tarafından hazırlanan detoks suları ile vücudun yenilenmesi tazelenir. 

Detoks Niçin Gerekli?


Detoks, vücuttaki zararlı toksinleri azaltmak ve yok etmek için yapılır. Doktor kontrolünde düzenli aralıklarla detoks uygulanması vücut sağlığını destekleyen bir alışkanlıktır. Detoks; toksinlerden arınmak, enerji tüketiminin desteklenmesi, sindirim sistemi sağlığı, cilt sağlığının iyileştirilmesi ve kilo kontrolü sağlamak için gereklidir.


Detoks İçecekleri ile Toksinlerden Kurtulmak Mümkün mü?


Detoks içecekleri, doğal meyve ve sebzelerin suyunun sıkılması ile elde edilir. İçecekler, vücudun sıvı alımını artırarak sindirim sisteminin çalışmasını destekler. Zengin besin içerikleriyle antioksidanlar ile bağışıklık sistemi güçlendirilir; vücuttaki zararlı toksinlerin atılması sağlanır. Dolayısıyla detoks içecekleri ile toksinlerden kurtulmak mümkündür.


Ödem Attıran Detoks İçecekleri


Detoks İçeceği

Roksi Yeşil

Ödem Attıran Detoks

Roksi Turuncu

Roksi Detoks

Roksi Bordo 





Roksi detoks içecekleri, diyetisyenler tarafından kalori özel olarak hazırlanmaktadır. Detoks içecekleri; şeker ilavesiz, doğal içerikli, taze ürünlerden hazırlanır. Katkı maddesi içermeyen içecekler kısa vadede sağlıklı ödem atılmasına yardımcı olur. Tüm detoks içeriklerini incelemek ve satın almak için ilgili bağlantıya tıklayabilirsiniz!