Fit Olmak İçin Nasıl Beslenilir?


Fit Olmak İçin Nasıl Beslenilir?

Fit olmak yaşam kalitesine etki eden ve insanın motivasyonunu yükselten bir durum. Belki fazlalıklarınız kimsenin umrunda olmayabilir ama sizin umrunuzda. Bunu biliyoruz! Yaşam standartlarınızı yükseltmek için bundan sonraki hayatınızı fit bir vücut ile idame ettirebilirsiniz. Blog yazımızı okuyarak izlemeniz gereken yolları öğrenebilirsiniz. 

 

1. Sağlıklı Beslenmelisiniz

Fit olmak için yapmanız gereken ilk şey diyet yapmak değil sağlıklı ve dengeli beslenmektir. Yani beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz. İlk amacınız sağlıklı beslenmek olursa fit kalmayı başarabilirsiniz. 

 

2. Kaçamak Yapabilirsiniz

Diyetlerin en büyük problemi diyet sürecinde bazı yiyeceklerden mahrum kalmaktır. Hal böyle olunca diyet sonrası mahrum kalınan bu gıdalara çok fazla yüklenilebilir. Bu da yeniden kilo almak anlamına gelir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek küçük kaçamaklar yapmanıza engel değildir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise gerçekten canınız istediğinde yüksek kalorili yiyecekleri tüketmek olmalıdır. Ayrıca yediklerinizin %80’i sağlıklı gıdalar olmalıdır.

 

3.Porsiyon Kontrolü Yapmalısınız

Porsiyon kontrolü yapmak fit olma konusunda atılabilecek büyük adımlardan biridir. Örneğin; avuç içi kadar protein ya da baş parmağı kadar karbonhidrat size porsiyon kontrolünde bir ölçek olabilir. Az ve çeşitli beslenmeye özen göstermelisiniz. 

 

4. Protein Tüketmelisiniz

Proteinler sindirim sırasında vücuda kalori yaktırırlar. Ayrıca tok tutarlar. Öğünlerinizde mutlaka proteine yer vermelisiniz.

 

5. İşlenmiş Gıdalardan Uzak Durmalısınız

İşlenmiş gıdalar besin değerlerinden uzak gıdalar anlamına gelir. Metabolizma bu gıdaları olması gerektiği gibi işleyemez. Bu yüzden işlenmiş gıdalar vücutta yağ depolanmasına neden olur. 

 

Fit Olmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fit olma önerilerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Sadece beslenme biçiminizi değil, yaşam biçiminizi de değiştirmelisiniz ve hayatınıza egzersiz eklemelisiniz.
  • Az ve sık beslenmelisiniz. 
  • Öğün atlamamalısınız.
  • Sık sık tartılmamalısınız. 
  • Tam tahıllı besinler tüketmelisiniz.
  • Her zaman motivasyonunuzu yüksek tutmalısınız.
  • Hızlı çözümlere ve haplara başvurmamalısınız.

 

Bütün bunları tek başınıza yapmayacağınızı düşünüyorsanız Roksi olarak biz sizin yanınızdayız. Sağlıklı ve dengeli beslenmenizi kolaylaştıracak ve size fit bir vücut kazandıracak fit yemek paketimiz ile tanışarak hayatınızı değiştirebilirsiniz.