Göbek Bölgesindeki Yağlardan Kurtulmak İçin Nasıl Beslenilmeli?


Göbek Bölgesindeki Yağlardan Kurtulmak İçin Nasıl Beslenilmeli?

Pek çok kişide göbek çevresinde yağlanma görünmektedir. Görülen bu yağlanma hem sağlık hem de estetik kaygılar açısından kişiyi olumsuz etkilemektedir. Biz de kişiyi olumsuz etkileyen bu durumdan kurtulmak için bugünkü blog yazımızda göbek eritme diyetine yer verdik.

 

Neden Göbek Bölgesi Yağlanır?

Göbek bölgesinin yağlanmasının pek çok nedeni bulunmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak;

1.Genetik faktörler, 

2.İnsülin direnci, 

3.Tiroid, 

4.Polikistik over gibi rahatsızlıklardan kaynaklı nedenlerin yanında menopoz ve andropoz da karın bölgenizin yağlanmasına sebebiyet verir.

Bu hastalıklar karın bölgenizin yağlanmasında etkin rol oynarken, göbek bölgenizde yaşadığınız yağlanma kalp hastalıkları, felç ve Tip 2 diyabet gibi sağlık problemleri risklerini ortaya çıkarabilir. Hastalık risklerinin ortadan kaldırılabilmesi için yapılabilecek en doğru yöntem ise sağlıklı beslenme şeklidir.

 

Beslenmenin Göbek Çevresindeki Yağlanmaya Olan Etkisi

Beslenme biçiminiz, gereğinden fazla yağ içeriği yüksek besin tüketmeniz göbek çevresindeki yağlanmayı arttıracaktır. Karın yağlarınızı azaltmak için karbonhidratları azaltmalı, protein ve lif alımını arttırmalısınız.

Araştırmalar da düşük karbonhidratlı diyet uygulayan kişilerin, beş yıl içinde, yapmayanlara göre daha küçük bir bel çevresine sahip olduğunu göstermektedir.

Unutulmamalıdır ki diyetinizi değiştirmek göbek çevrenizdeki yağlardan kurtulmanıza yeterli olmayacaktır. Belirli yiyecekler tüketip, düzenli bir şekilde egzersiz gerçekleştirirsiniz göbek yağlarınızdan daha kolay şekilde kurtulabilirsiniz.

Göbek yağını eritmek için bilimsel araştırmalarla desteklenen etkili yollar:

 

  • Bol miktarda lif içeriği yüksek, çözünür lif tüketin

Lif bakımından zengin gıdalar tüketmek kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Burada lifin türü de önemlidir. Çoğunlukla çözünür ve viskoz lifler kilonuz üzerinde etki göstermektedir. 

Çözünür lif suyu emer ve sindirim sisteminizden geçerken yiyecekleri yavaşlatmaya yardımcı olan bir jel oluşturur. Oluşan bu jel yiyeceklerin sindirim sisteminizdeki hareketini önemli ölçüde yavaşlatmaktadır. Ayrıca besinlerin sindirimini ve emilimini yavaşlatmasında da rol oynar. Sonuç, uzun süreli bir tokluk hissi ve iştah azalmasıdır

1100'den fazla yetişkin üzerinde yapılan gözlemsel bir çalışma, çözünür lif alımındaki her 10 gramlık artış için, karın bölgesindeki yağ artışının 5 yıllık bir süre içinde %3.7 oranında azaldığını göstermiştir.

Araştırmalar da lifli gıda tüketiminin tok hissetmenize yardımcı olarak kilo kaybını desteklediğini ve böylece doğal olarak daha az yemek yediğinizi gösteriyor. Ayrıca vücudunuzun yiyeceklerden emdiği kalori miktarını da azalttığını ortaya koymuştur. Bu noktada hergün lif bakımından zengin gıdalar tüketmeye özen göstermelisiniz. 

Lif içeriği yüksek gıdalara örnek verecek olursak; tam tahıllı ekmek, tam buğday makarna, rafine edilmemiş tahıllar, yulaf, keten tohumu, armut, incir, kuru erik, kuru kayısı gibi yaş ve kuru meyveler, nohut, mercimek gibi kuru baklagiller, kuruyemişler ve yağlı tohumlar, bezelye, şalgam, pancar, karnabahar, lahana örnek verilmektedir.

 

  • Trans Yağ İçeren Gıdalardan Uzak Durun

Trans yağlar ile ilgili yapılan çalışmalar, trans yağ içeriği yüksek olan besinlerin tüketiminin fazla olduğu bireylerde hastalık risklerinin ve bel çevresi yağlanmasının yüksek olduğunu göstermiştir. Bunun yerine doğru yağ tercihinde bulunun. Örneğin; zeytinyağını yemeklerinizde tercih edebilirsiniz. Akdeniz Diyeti üzerine yapılan çalışmalar zeytinyağı tüketiminin kalp damar hastalıkları, kanser, obezite, alzheimer gibi hastalıklarda olumlu etkilerinin olduğunu göstermiştir.

Sağlıklı yağlar: 

  • Zeytinyağı 
  • Hindistan cevizi yağı
  • Fındık yağı

 

  • Şekerli İçecek ve Yiyeceklerden Kaçının

Şekerle tatlandırılmış içecekler, karın bölgesinde yağlanmanıza neden olabilecek sıvı fruktozla yüklüdür.

Araştırmalar, şekerli içecek ve yiyeceklerin karaciğerde yağ artışına yol açtığını gösteriyor. 10 haftalık bir çalışma, yüksek fruktozlu içecekler tüketen kişilerde önemli derecede göbek bölgesinde yağ birikimine dikkat çekmiştir.

Göbek yağını kaybetmek için şekerle tatlandırılmış içecek ve yiyeceklerden tamamen kaçınmak en iyisidir. 

Rafine şekerden fazlasını tüketmek göbek yağı artışına yol açmaktadır. Bunun yerine örneğin; meyve suyu tüketmek yerine meyve yemek gerçek bal gibi daha sağlıklı şekerler tüketebilirsiniz.

 

  • Yeşil çay ve yaban mersini tüketin 

Amerika Beslenme Dergisine göre; yeşil çay ve düzenli yapılan egzersizin göbek bölgesinde yağ yakımına yardımcı olmaktadır. Yeşil çayın içeriğinde kateşinler bulunur ve bu kateşinler vücutta kalori harcanmasını arttırıp, bel çevresinde gelişen yağlanmanın azalmasında rol oynar. Yaban mersini tüketimiyle ilgili yapılan çalışmalarda ise yaban mersini tüketiminin fazla olduğu bireylerde bel bölgesi yağlanmasının daha az olduğu tespit edilmiştir.

 

  • Karbonhidrat Alımını Azaltın

Karbonhidrat alımını azaltmak, karın yağı da dahil olmak üzere yağ kaybetmek ve genel sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır.

Günde 50 gramın altında karbonhidrat içeren diyetler, aşırı kilolu kişilerde, tip 2 diyabet riski taşıyanlarda ve polikistik over sendromu (PCOS) olan kadınlarda göbek yağı kaybına neden olur. Bazı araştırmalar, rafine karbonhidratları işlenmemiş nişastalı karbonhidratlarla değiştirmenin metabolik sağlığı iyileştirebileceğini ve göbek yağını azaltabileceğini öne sürmektedir.

Yüksek miktarda rafine karbonhidrat alımı, aşırı göbek yağı ile ilişkilidir. Karbonhidrat alımınızı azaltmayı veya diyetinizdeki rafine karbonhidratları tam tahıllar, baklagiller ve sebzeler gibi sağlıklı karbonhidrat kaynakları ile değiştirebilirsiniz.

 

  • Elma Sirkesi

Elma sirkesi içmenin, kan şekerini düşürmek de dahil olmak üzere sağlık üzerinde pek çok faydası bulunmaktadır.

Obezite teşhisi konan erkeklerde yapılan 12 haftalık kontrollü bir çalışmada, günde 1 yemek kaşığı (15 mL) elma sirkesi alanların göbek bölgesinde (1,4 cm) kilo kaybı olduğu tespit edilmiştir.

 

  • Yüksek Proteinli Diyet Yapın

Protein kilo yönetimi için son derece önemli bir besindir. Yüksek protein alımı, iştahı azaltan ve tokluğu destekleyen tokluk hormonu PYY'nin salınımını arttırır. Protein ayrıca metabolizma hızınızı artmasında ve kilo verme sırasında kas kütlesini korumanıza yardımcı olur 

Birçok gözlemsel çalışma, daha fazla protein tüketen kişilerin, daha düşük protein diyeti yapanlara göre daha az karın yağına sahip olma eğiliminde olduğunu göstermektedir

Her öğüne iyi bir protein kaynağı eklediğinizden emin olun.Yüksek proteinli gıdalara örnek verecek olursak; et, balık, yumurta, fasulye. Balık, yağsız et ve fasulye gibi yüksek proteinli yiyecekler, belinizin etrafında fazladan kilo vermeniz için ideal gıdalardır.

Beslenme biçiminizi bu şekilde uygulamanız ve öğünler sonrasında karın bölgenizi çalıştıracak mekik gibi hareketler ile düzenli egzersiz uygulaması yaptığınız takdirde kilo verme sürecini de hızlandıracaktır. 

Peki en kısa sürede göbek yağlarımdan kurtulmak adına başka ne yapabilirim? Roksi uzman diyetisyenleri ile beraber sizin en kısa sürede göbek yağlarınızdan kurtulmanıza olanak tanıyoruz. Peki ya nasıl?

 

3 Günde Göbek Eritme Diyeti

Göbek bölgesinde bulunan yağlardan kurtulmak her ne kadar zor görünsede 3 gün gibi kısa sürede göbek bölgenizde incelme yaşamanız mümkün. 

3 günlük hazırlanan diyet programı ile beraber sıvı detoks gerçekleştirerek göbek bölgenizdeki fazla yağlardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca sıvı detoks paketi göbek bölgenizdeki yağlardan kurtulmanızla kalmaz, vücudunuzu dinlendirmeye yardımcıdır, toksinlerden arınmanızı ve ödemlerinizden kurtulmanızı sağlar.

 

10 Günde Göbek Eritme Diyeti

Göbek yağlarından kalıcı bir şekilde kurtulmak için bazı yiyeceklerden uzak durmanız günlük egzersiz yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Bunun yanında 10 gün gibi bir sürede da karın yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Sağlıklı ve dengeli beslenmenizde etkin rol oynayan fit diyet paketiyle 10 günlük bir sürede göbek bölgenizde yer alan yağlardan kurtulabilirsiniz.

 

21 Günde Göbek Eritme Diyeti

Göbek yağlarınızdan kurtulmak adına 21 günü içeren diyet listesi oluşturulur. Bu diyet listesinde hem katı hem de sıvı beslenme yer almaktadır. 21 gün boyunca forma girmenize olanak tanıyan 21 günlük göbek eritme diyeti göbek yağlarınızdan kurtulmanızı sağlarken, ödem ve toksinlerinizden kurtulmanıza olanak tanır, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. 

Bu 3 paketi aşamalı şekilde uyguladığınız takdirde göbek bölgenizdeki yağlardan kurtulabilirsiniz. Aşamalı bir şekilde kullanmanızın nedeni ise beslenme alışkanlığı kazanmasında sizi hazırlamasıdır. 

Göbek bölgenizde yer alan yağlardan en kısa sürede kurtulmanız adına oluşturduğumuz Blog yazımızın sonuna geldik. Yazımızda beslenmenin göbek bölgesindeki yağa etkisini ve pek çok merak ettiğiniz soruyu cevapladık. Diyetisyenlerimiz tarafından önceden hazırlanmış kişiye özel roksi diyet paketlerimizle en kısa sürede karın bölgenizdeki yağlardan kurtulabilir ve memnun kaldıkça sağlıklı lezzetin ve rahatlığın tadını diyet yemek servisi ile çıkarabilirsiniz.