Yılbaşında Beslenme


Yılbaşında Beslenme

2016 kimi için çok güzel bir yıl oldu, hedeflerine ulaşmayı başardı, planlarını gerçekleştirebildi. Kimi için bunun tam tersi.. Ve artık 2016 ya veda ediyoruz, yeni bir yıla giriyoruz. 2017 de hedeflerinizi artık ertelemeyi bırakın. Kilo vermek isteyenler, ertesi gün pişmanlık duymamak ve ilk adımı atmak adına buna yılbaşı gecesi yediklerinize dikkat ederek başlayabilirsiniz.

GÜNLÜK RUTİNİNİZİ BOZMAMALISINIZ ! 

Akşam çok yiyeceğim diye gün boyu kendinizi aç bırakmamalısınız. Her gün nasıl yemek yiyorsanız o rutini bozmamalısınız. Ana ve ara öğünlerinizi mutlaka yapmalısınız. Kendinizi gün boyu aç bırakarak öğünlerinizi atladığınızda kan şekerinizde ani düşmeler olur ve yılbaşı için her türlü mezenin, yemeğin, tatlının yapıldığı muhteşem hazırlanmış yılbaşı sofrasındaki her şeyi kontrolsüz yemek isteyebilirsiniz. Sonunun pişmanlık dolu bir gece olmaması için gün içerisinde öğün atlamamalısınız.

KURUYEMİŞLERE DİKKAT ETMELİSİNİZ!

Kuruyemişler masum gözükseler bile aslında hiç masum değillerdir. Lif içerikleri, vitamin ve mineraller değerlerinin yüksek olmasının yanı sıra kalori değerleri de bir o kadar yüksektir. Yılbaşı gecesi yediğiniz çerezin porsiyon kontrolüne dikkat etmenizde fayda var. Fazla kaçırırsanız yediğiniz ana yemekle eşdeğer bir kalori alabilirsiniz.

Alkolün kalorisi yağın kalorisine yakındır ve alınan alkol doğrudan vücutta yağa dönüşür. Yılbaşı gecesinde de meyve ya da tatlı ile birlikte alkol tüketimi fazladan kalori almanıza neden olacağından birlikte tüketilmemesi gerekir. Yılbaşı günü su içimlerinize ihmal etmemelisiniz. Yemekten önce, yemek sırasında ve sonrasında su içmeyi unutmayınız. Alınan alkol susama hissini azalttığından tüketilen su miktarında azalma olabilir. Alkol alırken su içmeyi unutmamalısınız. Yılbaşı gününün ertesi günü de en az 2,5-3 litre su içmelisiniz.

Doyma sinyali beyne yemekten 20 dakika sonra ulaştığı için yemekleri yavaş ve iyi çiğneyerek yemelisiniz. Hızlı yenen yemekler tam sindirilmeden mideye gitmekte ve buda hazımsızlık gibi mide problemlerine yol açabilir.