Pancarlı Detoks Çorbası

Pancarlı Detoks Çorbası

Pancarlı Detoks Çorbası

 

  Malzemeler (4-6 kişilik)

  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy pancar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 litre sıcak su
  • Biber ve domates salçası

      Hazırlanışı

  1. Patates ve pancarın kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. Soğan, sarımsak, zeytinyağ, baharatları ve suyunu ilave edip iyice karıştırın.
  3. Yüksek ateşte, özellikle pancarlar yumuşayana kadar pişirin.
  4. Çorba piştikten sonra dilerseniz el blenderı ile çekip pürüzsüz bir kıvam elde edin. Afiyet Olsun!

 

 

 

 

Ispanak Yatağında Fellah Köfte

Ispanak Yatağında Fellah Köfte

Ispanak Yatağında Fellah Köftesi

 

Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 1 demet ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Nane
  • Zeytinyağ

 

 

Hazırlanışı

  1. Bulguru ve irmiği karıştırıp üzerine sıcak su ilave ederek üzerini kapatalım.
  2. Şişen bulgura yumurta ve tuz katıp iyice yoğuralım, köfte şekli verip suda haşlayalım ve süzelim.
  3. Kuru soğanı ve sarımsak yemeklik doğrayıp yağda kavuralım içine doğranmış ıspanağı katıp suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ispanağı servis tabağına alalım.
  4. Zeytin yağ da domates ve biber salçasını kavuralım, içine köfteleri katıp karıştıralım, baharatları ilave edip altını kapatalım.
  5. Soslu köfteleri ıspanağın üzerine dizelim.
    Afiyet olsun!
Karnabahar Pizzası

Karnabahar Pizzası

Karnabahar Pizzası

Malzemeler

Pizza tabanı için:

– 1 ufak boy karnabahar
– 1 yumurta
– Bir tutam maydanoz, dereotu
– 2 kaşık labne peyniri veya o miktarda eriyebilen bir peynir çeşidi
– İstenilen baharatlar

Pizza sosu için

– 1-2 domates rendesi
– 1 tatlı kaşığı biber salçası
– Tuz, karabiber, kimyon, kekik, vs.

Üzerini süslemek için

– Yeşil biber
– 2 kibrit kutusu peynir
– Kırmızı soğan, vs.

Hazırlanışı

  1. Ufak boy karnabaharı iyice yıkayıp, çiçek çiçek ayırın. Bir robota koyarak, pilav şeklinde getirin.
  2. Pirinç haline getirdiğiniz karnabaharı, kaynar suda 15 dakika kadar haşlayın. Sonra sudan çıkarıp suyunu iyice süzün. Tülbent kullanabilirsiniz
  3. Suyundan arındırılan karnabaharı hamur haline getirin. İçine yumurta, incecik doğranmış maydanoz, dereotu, biraz labne ve istediğiniz baharatları ekleyerek karıştırın. Yapışmayan bir tepsiye karnabaharlı taban hamurunu güzelce, sıkı sıkı yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, rengi hafif dönene kadar (20 dakika) bekletin.
  5. Domates rendesinin içine, sarımsak, biber salçası ve baharatlar ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Fırından çıkan pizza tabanının üzerine sürün. Üzerine de istediğiniz pizza malzemesini dizip, 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Yanında yoğurt veya ayranla ikram edebilirsiniz.
Yumurtalı Biber Çanakları

Yumurtalı Biber Çanakları

Yumurtalı Biber Çanakları

Malzemeler

  • Renkli dolmalık biberler
  • Yumurta
  • Yağsız Peynir
  • Maydonoz, dereotu
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Hazırlanışı

  1. Kırmızı biberlerin içini boşaltıp, uzunlamasına ikiye bölünüz.
  2. Biberlerin içlerine peynir, maydanoz, dereotu ve baharatları birlikte harmanlayıp doldurun, üzerlerine yumurtanızı kırın.
  3. 200 derece fırında, yumurtalar pişene kadar tutun.

Afiyet Olsun!

 

 

 

 

 

 

 

Kara Buğdaylı Yeşil Mercimek Salatası

Kara Buğdaylı Yeşil Mercimek Salatası

Kara Buğdaylı Yeşil Mercimek Salatası

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı haşlanmış karabuğday
  • 1 su bardağı mısır
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 bağ taze soğan
  • 1 bağ dereotu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak (isteğe bağlı ama çok yakışıyor)
  • Limon suyu veya arzuya göre nar ekşisi
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber vb. baharatlar

Hazırlanışı

  1. Taze soğan ve dereotu çok ama çok ince kıyılır.
  2. Derince bir kaba buğday ve mercimek koyulur.
  3. Yağ, tuz, istenen baharatlar, mısır, sarımsak eklenir.
  4. Karıştırdıktan sonra ince kıydığımız dereotu, soğan eklenerek karıştırılır.
  5. Limon ve nar ekşisi de ilave edebilir. Afiyet Olsun!
Keçi Boynuzlu Muffin

Keçi Boynuzlu Muffin

Malzemeler

  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı keçi boynuzu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Tatlı kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 3/4 su bardağı kepekli un

 

Hazırlanışı

  1. Süt, keçi boynuzu ve kakaoyu bir kaba alın.
  2. Kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Yumurta ve yağı ekleyin karışıncaya dek çırpın.
  4. En son kepekli unu, vanilyayı ve kabarma tozunu ekleyin.
  5. Kıvama gelen harcı muffin kaplarına doldurun.
  6. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin.
Kereviz Çanağı

Kereviz Çanağı

Kereviz Çanakları

Malzemeler ( 4 kişilik  )

  • 2 adet kereviz,
  • 2 adet havuç,
  • 2 adet patates,
  • 200 gr. bezelye,
  • 250 gr. arpacık soğan,
  • tuz,
  • 2 adet portakal
  • 1 limonun suyu,
  • Yarım demet dereotu,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

 

 

Hazırlanışı

 

  1. Limonun suyunu sıkıp su dolu bir kaseye ekleyin.
  2. Kerevizleri ikiye ayırıp ortalarını oyarak çanak şeklini verin ve kararmaması için limonlu kaseye alın.
  3. Tencerenizde zeytinyağ ile arpacık soğanını kavurun, küp küp kesilmiş havuçları ekleyerek hep birlikte kavurmaya devam edin.
  4. Kasede limonlu suda bekleyen kerevizlerinizi pişen malzemelerinize dahil edin ve kerevizlerin üzerini geçecek kadar su ilave edin,
  5. Kerevizler pişmeye yakınken küp küp kesilmiş patateslerinizi ilave edin.
  6. Bezelyelerinizi de peşi sıra ekleyin ve kısık ateşte pişirin
  7. Ocağı kapatmanıza 3-4 dk. kala portakal suyunu ilave edin.
  8. Pişince tuzunu ilave edip dinlenmeye alın.
  9. Kereviz çanaklarınızı tepsiye dizin, bezelye, patates, havuç, arpacık soğanından oluşan karışımı çanaklara yerleştirin ve dereotunu üzerlerine serpiştirin. Soğuk ikram ediniz. Afiyet olsun.

 

Sebzeli Kinoa Salatası

Sebzeli Kinoa Salatası

Sebzeli Kinoa Salatası Malzemeler (1 kişilik)

•1/2 su bardağı kinoa

•1/2 su bardağı haşlanmış nohut

•1/4 demet maydanoz

•1/4 demet dereotu

•3 adet cherry domates

•1/2 adet orta boy havuç

•1/2 adet orta boy salatalık

•1/2 adet orta boy kırmızı dolmalık biber

Sosu için:

•1 yemek kaşığı zeytinyağı

•2 yemek kaşığı limon suyu

Kuru Meyveli Yulaflı Kurabiye

Kuru Meyveli Yulaflı Kurabiye

Malzemeler

  • 7-8 adet kuru kayısı
  • 5 adet kuru incir
  • Yarım kase kuş üzümü
  • Yarım kase badem
  • Yarım kase fındık
  • 1 kase yulaf ezmesi
  • 2 Adet yumurta
Keten Tohumlu Kraker

Keten Tohumlu Kraker

Malzemeler

  • 1 su bardağı keten tohumu
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gr bardağı kurutulmuş domates
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
Nohut Salatası

Nohut Salatası

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 4 adet kapya biber
  • 5 adet çarli biber

 Sos için

  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
Sütlü Maş Çorbası

Sütlü Maş Çorbası

Malzemeler

  • Yarım su bardağı maş fasulyesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı süt
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Kuru Kayısılı Hindi

Kuru Kayısılı Hindi

Kim demiş hindi eti sert, kuru, tatsız olur diye. Lezzetli, düşük kalorili ve oldukça besleyici yemeğimizin malzemelerini ve yapılışını sizlerle paylaşalım.

 Malzemeler

  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr kuşbaşı hindi eti
  • Kuru kayısı 5 adet
  • 100 gr arpacık soğan
  • 150 gr çeri domates
  • 100 gr mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kimyon
Kinoalı Muffin

Kinoalı Muffin

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı kinoa
  • 1 kahve fincanı yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 paket kabartma tozu
Soslu Bakla Sarması

Soslu Bakla Sarması

Malzemeler

800 gram bakla

100 gram ince bulgur

30 gram salça

1 çay bardağı zeytinyağı

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

1 bağ yeşil soğan

50 gram kuru soğan

10 gram kırmızı pul biber

10 gram karabiber

500 gram yaprak

10 gram tuz

Cezerye

Cezerye

Malzemeler

 2 adet havuç

1 yemek kaşığı yulaf kepeği

 

 1 tatlı kaşığı toz tarçın

 2 adet ceviz içi

 1 yemek kaşığı pekmez

 

1 yemek kaşığı bal

Karabuğday Kısırı

Karabuğday Kısırı

Malzemeler

3 yemek kaşığı karabuğday

 2 su bardağı su

 1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet kuru soğan

Kimyon, karabiber, kekik

Maydanoz, dereotu, nane gibi yeşillikler

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

 Yarım limonun suyu

Elmalı Yulaf Topları

Elmalı Yulaf Topları

Malzemeler

 2 adet elma

 

1 yemek kaşığı yulaf kepeği

1 tatlı kaşığı toz tarçın

2 adet ceviz

Hindistan cevizi

 

2 yemek kaşığı bal 

Börülce Salatası

Börülce Salatası

Malzemeler

Yarım Demet Maydanoz

Yarım Demet  Dereotu

Yarım Demet  Nane

2 Adet Kornişon Turşu

1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber

 

200 gr kuru börülce

100 gr Ceviz

 Nar Ekşisi

  Limon Suyu

 

Zeytinyağı

Tuz

Yulaf Cipsi

Yulaf Cipsi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 3 su bardağı kepekli un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı salça