Aç Kalmadan Zayıflamak Mümkün mü?


Aç Kalmadan Zayıflamak Mümkün mü?

Aç Kalmadan Nasıl Zayıflanır?

Aç kalmadan kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? Aç kalmadan, sağlıklı ve yeterli kalori alımıyla kilo vermek oldukça kolay!

Kilo verme yolunda ilk akla gelen aç kalmalıyım düşüncesidir. Günümüzde hala zayıflamak için en kolay yollardan biri olarak tercih edilir. Ancak aç kalarak zayıflama yöntemi sağlıksız bir yol olup düzenli kilo kaybı sağlamaz. Etkili ve sürdürülebilir bir kilo kontrolü için beslenme şeklinizi düzenlemeniz gerekmektedir. Uzun vadede beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek zayıflamak mümkündür. 


Aç Kalmadan Kilo Vermenin Yolları


Aç Kalmadan Kilo Verme


Kalori kontrolü, zayıflamanın anahtarıdır. Sağlıklı kilo kaybı; planlı diyet programı ve yaşam tarzının iyileştirilmesi ile mümkündür. Kilo kaybı ve kontrolünün sürdürülebilir olması için yapılması gereken adımlar bulunmaktadır. Aç kalmadan kilo vermek isteyenlere tavsiyelerimiz ise şu şekildedir: 


Kalori İhtiyacını Belirle

Zayıflamak için öncelikle öğünlerinizde tükettiğiniz besinlerin kalori miktarlarını azaltmanız gerekmektedir. Günlük almanız gerekenden fazla kalori tükettiğinizde vücut besinleri yakamaz ve kilo alımına sebep olur. Günlük tüketilen besinlerin kalorisini yönetmek zayıflamak yolunda önemlidir. Gün boyunca vücudun ihtiyacı olan kalori miktarı kişiye göre farklılaşmaktadır. Almanız gereken kalori miktarını hesaplamak için uzman diyetisyenden yardım almanız tavsiye edilir. 


Kahvaltı Yapın

Kilo vermek temel olarak vücudu tok tutarak sağlanır. Düzenli kalori alımıyla vücut depolama modunda kalarak acıkmayı önler. Dolayısıyla sürekli olarak yemek yemezsiniz. Kahvaltı yapmak ise size enerji sağlayarak gün içerisinde tok hissetmenize yardımcı olur. 


Düzenli Öğün Aralıkları 

Gün boyu açlık hissetmemek adına öğünlerinizi düzenli olarak yemelisiniz. Günde 3 öğün yemek yemek kalori kontrolünü kolaylaştırır. İhtiyaç halinde ana öğünler ara öğünler ile desteklenebilir. Ara öğünler beslenme şeklinin en büyük destekçileridir. Ana öğünler arası tüketilen bitki çayları, yoğurt, meyve ve kuruyemiş gibi besinler gün boyunca kişiyi tok tutarak kilo kontrolünü destekler.


Öğünlerinizi Çeşitlendirin

Tek tip beslenme alışkanlığından uzak durmanız gerekmektedir. Gün içerisinde yediğiniz besinleri farklılaştırarak sağlığınız için yeterli mineral ve vitamin desteğini sağlarsınız.


Lokmalarınızı Ölçün

Yemeğinizi yavaş tüketerek lezzetin tadını çıkarın. Hızlı yemek yemek kilo alımına sebep olur. Yemek sırasında lokmalarınızı küçük ve yavaş bir şekilde tüketmelisiniz. Araştırmalara göre yavaş tüketilen besinlerin açlık hissini azalttığı ve tokluğu artırabileceği kanıtlanmıştır. 


Yeterli Sıvı ve Su Tüketimi

Yeterli sıvı alımı, kilo verme yolunun kolaylaştırıcı yöntemlerinden biridir. Özellikle bol bol su içmek, iştahı düzenleyerek kilo alımını engellemeye yardımcı olur. Yemekten 30 dakika önce su içmek tokluk hissini arttırarak fazla yemek yemenizi önleyerek iştahınızı yatıştıracaktır. 


Stresinizi Kontrol Edin

Stres ruhsal ve bedensel olarak size zarar verir. Stresli yaşam, kilo alımına ya da büyük ölçüde sağlıksız kilo kaybına neden olur. Stresli zamanlarda sıkça aşırı yeme gözlemlenir. Dolayısıyla kontrolsüz kilo alımı gerçekleşir. Stresten kurtulma yöntemi olarak yoga yapmanızı tavsiye ediyoruz. Araştırmalara göre yoga yapmanın stresi azalttığı bilinmektedir. 


Yeterli ve Düzenli Uyku

Uykusuz bir beden sağlıklı olarak işlevlerini yerine getiremez. Gün içerisinde hareketsiz kalındığında; fazla yağlar depolanarak enerji yakımı düzenli olarak gerçekleşmez. Dolayısıyla vücudun ihtiyacı olan uyku düzeyi sağlanamadığında kilo alımı gerçekleşir.


Karbonhidrat Tüketimi Sınırlanmalı 

Karbonhidrat kilo alınmasının en büyük sebeplerinden biridir. Düşük karbonhidratlı yiyeceklerin öğünlerinizde yer alması kilo vermenizi kolaylaştıracaktır. 


Egzersiz ve Spor 

Günlük en az 30 dakikalık bir yürüyüş ile diyet programı desteklenmelidir Gün içerisinde düzenli egzersiz yapmak, hızlı bir şekilde kalori yakmanıza yardımcı olur. Spor ile hareketliliğin sağlanması; kas kütlelerini arttırarak, yağ oranlarını azaltır. 


Diyet 

Zayıflamak için yapılması gereken en önemli adım sağlıklı bir diyet programını yaşam tarzına dahil etmektir. Size özel olarak hazırlanan diyet programına istikrarlı bir yaklaşım ile devam ettiğinizde; diyet listenizi beslenme alışkanlığınız hale getirdiğinizde artık kilo vermek ve sağlıklı beslenmek sizi düşündüren konular arasından çıkar.

Beslenme alışkanlıkları kilo kontrolününün yanı sıra sağlıklı bir vücut yapısı için hayati önem taşır. Birçok hastalığın sebebi düzensiz beslenmeyken hastalıkların tedavisinde özel diyetler tavsiye edilir. 

Aç kalmadan kalıcı kilo verdiren diyet listeleri için Roksi diyet paketlerini inceleyebilirsiniz. 


İştah Kesen ve Tok Tutan Yiyecekler


Tok Tutan Yiyecekler


Yiyeceklerin içeriğinde protein, karbonhidrat ve yağ bulunur. Bazı besinler ise bunlara ek olarak vitamin ve mineral içerir. Besin değeri yüksek besinler, iştah kontrolü için tercih edebileceğiniz yemekler arasında yer alır. Öncelikle besin değeri yüksek yiyecekler, tok hissettirir. Düşük kalorileri içerikleri sayesinde hem sağlıklı beslenir hem de kilo kontrolünüzü sağlarsınız. 

Aç kalmadan, kalori oranlarınızı azaltarak istikrarlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacak besin değeri yüksek yiyecekler aşağıdaki gibidir: 


Yumurta

Haşlanmış yumurta, besin değeri yüksek vitamin ve mineral içerir. Besleyici bol proteinli içeriği uzun süreli tokluk hissi sağlar. Kahvaltılarda yumurta tüketimi gün kolay acıkmanızı önler. 


Yulaf Ezmesi

Yulaf, besin ve lif değeri yüksek tok tutan yiyecekler arasında yer alır. Az kalorili içeriği uzun süre tokluk sağlar. 


Yoğurt 

Yoğurt yüksek kalsiyum ve probiyotik içeriği ile hem sağlıklı hem de uzun süreli tokluk sağlayan bir besindir. Ara öğünlerinizde yoğurt tüketebilir; ana yemeklerinizi yoğurt ile destekleyebilirsiniz.


Çorba 

Ana öğünlerde çorba tüketimi fazla yemenin önüne geçer. Sıvı alımına destek veren çorba, uzun süreli tokluk sağlar. 


Salata

Ana ve ara öğünlerinizi salata ile destekleyebilirsiniz. Salata yiyerek bol vitamin alabilir, düşük kalorili içeriği sayesinde kilo kontrolünüzü sağlayabilirsiniz.


Sıkça Sorulan Sorular

Aç kalarak vücut yağ yakar mı?
Aç kalma durumunda enerji yakımı için glikoz yeterli olarak sağlanamadığında vücut yağ yakmaya başlar. Aç kalarak yağ yakımı uzun vadede sağlıklı değildir. Uzun süreli açlık; bedenin enerjisini düşürerek sağlık problemlerine neden olabilir.
Kilo vermek için kaç kalori almalıyım?
Kilo vermek için gerekli kalori alımı kişinin yapısına göre değişmektedir. Ancak ortalama olarak sağlıklı bir kilo kontrolü için kadınların günde 1200 kalori; erkeklerin ise 1500 kalori civarında besin tüketmesi gerekir.
Diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü?
Diyet yapmadan kilo vermek mümkündür. Ancak sağlıklı ve kontrol edilebilir kilo kaybı için diyet yapılması gerekmektedir. Diyet programı, beslenme alışkanlıklarınızı düzenler. Böylelikle gün içerisinde ihtiyacınız olan kalori miktarını tüketerek kilo kontrolünü sağlayabilirsiniz.
1 ayda 10 kilo vermek mümkün mü?
1 ayda 10 kilo vermek elbette mümkündür. Sağlıklı kilo kaybı için bu miktar zararlıdır. Hızlı kilo vermek; vücutta sağlık sorunlarına neden olabilir. Etkili ve sağlıklı kilo kontrolü için haftada 1- 2 kilo vermek gerekmektedir.