Diyeti Bozmayan İçkiler


Diyeti Bozmayan İçkiler

Diyet Yaparken Hangi Alkol İçilir?

Kontrollü olmak şartıyla; ara ara alkollü içecekleri, diyet menünüze dahil edebileceğinizi biliyor muydunuz? Düşük kalorili içkiler ile diyet programınıza zarar vermeden anın keyfini yaşayabilirsiniz. Diyet sırasında kontrollü bir şekilde alkol tüketmenizde bir sakınca yoktur. Şeker ve kalori bakımından en düşük alkollü içecekler ile sofraların tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Diyet yaparken; şampanya, cin, votka, tekila, şarap ve martini gibi kalorisi düşük hafif alkolleri tüketebilirsiniz.


Kilo Aldırmayan İçkiler: Diyette Hangi İçki, Ne Kadar İçilebilir?


Kilo Aldırmayan İçkiler


Şampanya

Kutlamalarda içilen şampanya, en düşük kalorili alkoller listesinin en başında yer almaktadır. 

Şampanya, üzümden üretilen yumuşak içimli diyet dostu bir içkidir. Diyet sırasında kontrollü bir şekilde içilmesinde sakınca yoktur. 


Votka 

Votka, kalorisi en düşük alkollerden biridir. Çavdar ve buğdaydan üretilen sek votka, karbonhidrat içermez. Sert bir alkol olan votkayı yumuşatmak isterseniz; votkanın içeriğine kalorisi sıfır olan sodayı ekleyebilirsiniz. 


Cin

Cin kalori oranı düşük; şeker ve karbonhidrat içermeyen bir içkidir. Arpa, mısır, ardıç ve çavdarın damıtılmasıyla üretilir. Cin tercihe göre sek olarak içilebilir. Kokteyl olarak içmek isteyen kişiler için içerisine limon, tonik ya da soda eklenir. Cin sodanın kalori oranı, sek haliyle aynıdır. Tonik karışımının kalori oranı ise daha yüksektir. Dolayısıyla diyetteyken cin soda içimi önerilir. 


Viski

Viski, içeriğinde karbonhidrat bulundurmayan hafif alkoller arasındadır. Buğday, arpa, çavdar ve mısırdan yapılır. Alkol oranı yüksek olan viski sek ve buzlu olarak içilir. Özellikle glutensiz diyet ve ketojenik diyet sırasında tüketilmesine izin verilen içkiler arasında yer alır. 


Tekila

Tekila en fazla tüketilen alkollerden biridir. Üstelik kalorisi düşük alkoller arasında yer alır ve karbonhidrat içermez. Agave bitkisinden damıtılarak üretilir. Sek ve kokteyl biçiminde içilen tekila yaklaşık olarak 97 kalori içerir. 


Kırmızı Şarap

Romantik akşamların favori içkisi elbette kırmızı şaraptır.Diyet kapsamında günde 1 ya da 2 kadeh kırmızı şarap tüketimi gerçekleştirebilirsiniz. Kırmızı şarabın kalori miktarı diğer alkollere nazaran düşüktür. Bununla birlikte karbonhidrat yönünden fakir bir içeriğe sahiptir. Araştırmalara göre ölçülü bir şekilde içildiğinde kırmızı şarabın antioksidan özelliği birçok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır. Kalp sağlığını destekleyen bir yönü bulunmaktadır. 


Düşük Kalorili Bira 

Bira, dünyada en çok içilen alkollerden biridir. Diyet sırasında ise düşük kalorili bira içilmesi önerilir. Normal biraların kalori ve karbonhidrat oranları diyete zarar verebilir. Hafif bira yaklaşık 103 kalori içerdiği için günlük sadece 1 bardak içilmesi tavsiye edilir. 


Düşük Kalorili Kokteyller 


Düşük Kalorili Kokteyller


Cosmopolitan

Cosmopolitan, kalori oranı düşük favori kokteyller arasında bulunmaktadır. İçeriğindeki karbonhidrat oranı diğer kokteyllere göre daha düşüktür. Kokteyl; votka, portakal likörü, limon suyu ve yaban mersini suyu ile yapılmaktadır. Buz ile özel olarak soğutulan martini bardağında ise servisi sunulur. 


Martini

Yaz aylarının vazgeçilmez kokteyli Martini, hafif alkoller çeşitlerinden biridir. Karbonhidrat oranı ise oldukça düşüktür. Martini tercihe göre cin ya da votkayla yapılır. Alkolün içeriğine vermut, limon ve yeşil zeytin eklenerek servise hazırlanır. 


Margarita

Tekila, limon ve şurup ile hazırlanan margarita en az kalorili alkollü içeceklerden biridir. İçeriğinde bulunan alkollerin kalori miktarları oldukça düşüktür. Margarita, kokteyl bardağının çevresi limon ve tuz ile bulanarak servis edilir. 


Diyetteyken İçilebilecek En Düşük Kalorili İçkiler


Hafif Alkol Çeşitleri

Kalori Miktarı (Ortalama)

Şampanya (150 ml)

90

Votka (44 ml)

96

Votka Soda (210 ml)

96

Tekila (44 ml)

97

Rom (44 ml)

97

Cin (44 ml)

97

Cin Soda (210 ml) 

97

Düşük Kalorili Bira (355 ml)

103

Viski (44 ml)

105

Kırmızı Şarap (150 ml)

125

Cosmopolitan (88 ml)

146

Martini (74 ml) 

160

Cin Tonik (210 ml)

166

Margarita (230 ml)

168


İçkilerin tabloda kalori oranları ortalama olarak verilmiştir. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri; alkollerin markalarına göre kalori oranlarının değişebileceğidir. İçkilerin içerdikleri kalori miktarları; porsiyona, markaya ve kokteylin içerisine eklenen malzemelere göre değişmektedir. 


Diyette Alkol Tüketimi Nasıl Olmalı? 


  • Alkol seçimi yaparken içeriğinde bulunan şeker oranına dikkat etmeniz gerekmektedir. Yüksek kalorili, şekerli kokteyllerden uzak durmanız tavsiye edilir. Örneğin, sex on the beach ve pina colada adlı kokteyllerin şeker oranı oldukça yüksektir. 
  • Kokteyl içmek isterseniz, sıfır kalorili soda ile içkileri birleştirmek diyetiniz için en iyi seçeneklerden biri olacaktır. 
  • Her gün düzenli olarak tüketilen alkol kilo alımına sebep olur. Bu sebeple diyet sırasında nadiren alkol tüketmelisiniz. 
  • Alkol tükettiğiniz günler kendinize bir sınır belirlemeniz tavsiye edilir. Alkoldeki kalori oranına göre günlük tükettiğiniz besinlere dikkat etmelisiniz. 
  • İçkinize; kalorisi yüksek meyve suyu, krema gibi tatlandırıcılar eklememelisiniz. Kokteyllerin içerisine eklenen şekerli besinler kilo alımına sebep olur. Düşük kalorili soda, limon ve salatalığı ise gönül rahatlığı ile kokteylinize ekleyebilirsiniz. 
  • Alkol içerken bol bol su içmeniz gerekmektedir. Alkol vücudun kurumasına sebep olur. Bu sebeple yeterli miktarda su içilmelidir. 
  • Diyette alkol kaçamağı yaparken dikkat edilmesi gereken bir başka konu da alkol ile birlikte sıklıkla tüketilen mezelerdir. Alkolle birlikte tüketilen; fındık, fıstık gibi kuruyemişler, tatlı gibi mezeler dikkat edilmezse kilo alımına neden olabilir. 
  • İçki içmeden önce yemek yenmesi tavsiye edilir. Tok bir karın, aşırı içmeyi önlediği gibi mezelerin de tüketiminin de sınırlamasına yardımcı olur. 
  • Alkol tüketimi kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Kontrolsüz, yüksek alkol tüketimi; kilo alımına neden olabileceği gibi sağlık sorunlarına da yol açabilmektedir. 
  • Ancak unutulmamalıdır ki alkol; diyet programının bir parçası değildir. Ara sıra diyet kaçamağı olarak tüketilen içeceklerden biridir. 

Diyet yaparken aşırıya kaçtığınızı düşünüyor ve kilo kontrolünüzü sağlamak istiyorsanız; Roksi diyet yemek paketleri tam size göre! Roksi diyet yemek paketleri arasından beslenme alışkanlıklarınıza göre vejetaryen diyet paketi, ketojenik diyet paketi ve aralıklı oruç diyet paketlerini seçebilirsiniz. 


Sıkça Sorulan Sorular

Alkol diyeti bozar mı?
Alkol, yüksek miktarda içildiğinde diyeti bozar. Diyet sırasında kalori oranı düşük alkolleri ara sıra tüketmenizde bir sakınca bulunmamaktadır.
En hafif alkol hangisidir?
Bira ve şarap çeşitleri en hafif alkol içecekleri arasında yer alır.
Hangi alkolde şeker yok?
Şeker içermeyen alkollere votka, cin, tekila, rom ve viski gibi içkiler verilebilir.
En sağlıklı içki hangisi?
En sağlıklı içki kırmızı şaraptır. Kırmızı şarabın kontrollü tüketildiğinde kalbe iyi geldiği bilinmektedir.
Hangi alkol kilo aldırır?
İçeriğinde yüksek şeker ve karbonhidrat içeren alkoller kilo alımına neden olur. Örneğin aşırı sex on the beach kokteylinin tüketimi kilo aldırır.
Kırmızı şarap diyeti bozar mı?
Hayır, kırmızı şarap diyeti bozmaz. Arada içilen bir kadeh şarap tüketimi diyeti engellemez. Kırmızı şarabın kalori ve karbonhidrat miktarı oldukça düşüktür.
Diyet yapan biri bira içebilir mi?
Diyet yapan biri kalorisi düşük olan biralardan içebilir. Ancak hafif biraların tüketimi günlük 1 bardak olarak sınırlandırılmalıdır. Düzenli ve sağlıklı bir kilo kaybı için her gün bira içilmemelidir.
Alkol kilo vermeye engeller mi?
Yüksek miktarda alkol tüketimi, kilo vermeyi engelleyerek kilo alımına neden olabilir. Bu sebeple diyet yaparken arada hafif alkollerin tüketilmesi tavsiye edilir.
Ketojenik diyette alkol alabilir miyim?
Keto diyetinde alkol alabilirsiniz. Ketojenik diyette arada viski içilebilir.