Hangi Diyet Sana Daha Uygun?


Hangi Diyet Sana Daha Uygun?

Diyet yapmaya karar verildiğinde merak edilen konu hangi diyetin sizin için uygun olacağı sorusudur. Sağlıklı bir diyet programı için diyetisyenler tarafından özel olarak oluşturulan listeleri tercih etmeniz son derece önemlidir. Kontrolsüz yapılan bir diyet programı sağlık açısından faydalı değildir. 


Diyet yapmak, etkili ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yollarından biridir. Basit diyet listeleri sayesinde beslenme alışkanlığı kazanarak kısa zamanda düşlediğiniz kiloya erişebilirsiniz. Diyet programı bilinenin aksine sadece zayıflamak için tercih edilmez. Doğru bir diyet listesi; size sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi, dengeli beslenmeyi ve ideal kilonuzu korumayı sağlayarak vücuda beslenme alışkanlığı kazandırır.



Kalıcı ve Sağlıklı Zayıflatan Diyet Listeleri

Zayıflatan Diyet Listeleri


Zayıflamak, yaşlanma belirtilerini azaltmak, cildin yenilenmesini sağlamak ve formda kalmak gibi birçok nedenden dolayı beslenme alışkanlığının iyileştirilmesi gerekmektedir. Beslenme alışkanlığının iyileştirilmesi ise güvenli ve etkili bir kilo verme program ile mümkündür. 


Diyet programınızı; kişisel ihtiyaçlarınız, tıbbi hastalıklarınız, yaşam tarzınız ve kilo verme yolundaki istekleriniz belirler. Size en uygun diyet listesini bulmak, sağlığınız ve vücut formunuzu korumanız için önemlidir. Doğru bir diyet listesiyle, hayat boyunca meydana gelebilecek birçok hastalığın önüne geçilebilir. Yaşam boyu sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz. 


Size en uygun olan diyet yöntemini belirlemeniz için diyetisyeninize danışmanız önemlidir. Diyetisyenler tarafından hazırlanan menülerin sağlığınızı iyileştirme yönünde olumlu etkisi olacaktır. Roksi diyet listeleri, diyetisyenler tarafından kalorileri hesaplanarak oluşturulur. Böylelikle vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri uğraşmadan tüketebilirsiniz. Size hitap eden diyet listesine ilgili linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 


Fit Diyet

Diyet programınızda birbirinden leziz yemeklerin yer almasını dilerseniz; fit diyet sizin için uygun olacaktır. Fit diyet, özel bir hastalığınız ya da yeme hassasiyetiniz bulunmuyorsa sağlıklı bir beslenme şekli için idealdir. Fit menünün içerisinde yemek kısıtlaması yoktur. Birbirinden leziz et ve sebze yemekleriyle tatlı çeşitleri öğünlerinize eşlik eder. Bu diyet programında önemli olan besinlerin yeterli kaloride alınmasıdır. Böylelikle kilo almayarak dilediğiniz yemeği yeterli seviyede tüketebilirsiniz. 


Fit menü, sağlıklı ve dengeli beslenerek zayıflamak isteyenlerin favori diyet programları arasında yer alır. Fit diyetin amacı, vücudun ihtiyacı olan yağ, karbonhidrat ve protein miktarının düzenli olarak alınmasını sağlamaktır. Roksi fit paketler, Dünya Sağlık Örgütü nün tavsiye ettiği karbonhidrat, yağ ve protein dengesine uygun olarak diyetisyenler tarafından özel olarak hazırlanır. 


Glutensiz Diyet

Glutensiz Diyet


Glutensiz diyet; çölyak hastaları, gluten hassasiyeti olanlar ve buğday alerjisi olan kişiler için oluşturulan beslenme şeklidir. Siz de gluten hassasiyetine sahipseniz bu diyeti sağlığınız için yapmanız gerekmektedir. Gluten diyet aynı zamanda cildin iyileştirilmesi için de oldukça faydalıdır. 


Diyetisyenler tarafından hazırlanan Roksi glutensiz diyet paketi; çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti bulunan kişiler için özel olarak hazırlanır. Glutensiz diyet, vitamin ve mineraller ile zengin içerikli besinlerden oluşur. Ara öğünlerle desteklenen diyette gün boyu tok ve enerjik hissedersiniz.


Ketojenik Diyet 

Ketojenik diyet; epilepsi, kanser, alzheimer, parkinson, kalp hastalıkları ve diyabet gibi rahatsızlıklara sahipseniz eğer sizin için uygun olan beslenme şeklidir. Diyet, karbonhidrat tüketimini sınırlı tutarak, yüksek yağ ve protein içeriği barındıran bir beslenme şekli sunar. 


Ketojenik beslenme sağlık ve fiziksel performans yönünden sizi zinde tutacak besinleri içerir.

Kalp sağlığınızı korur ve kan şekerinizin dengede kalmasını sağlar. Gün boyunca uzun süreli tokluk hissi sağlayarak sağlıklı ve dengeli beslenmenizi kolaylaştırır. Ara öğünleriniz fıstık ezmesi, çiğ fındık ve bitki çayları gibi gıdalar ile desteklenir. Roksi ketojenik diyet; size 3 ana ve 2 ara öğün paketiyle sağlıklı yağ içeriği ve kaliteli proteinle beslenme imkanı sunar. 


Vejetaryen Diyet 

Doğa dostu vejetaryenlere özel, sağlıklı beslenme programı; vejetaryen diyet! Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmanın; beslenmeyi pratik ve sağlıklı hale getirmenin yollarından biri de özel beslenen kişiler için hazırlanan vejetaryen beslenme şeklidir. Besin değeri yüksek sebze ve meyvelerden oluşan diyet ile sağlıklı beslenerek zayıflayabilir, yaşam boyu formda kalabilirsiniz. 


Vejetaryen beslenmenin kişinin kalp sağlığına iyi geldiği ve kanser riskini de azalttığı bilinmektedir. Vejetaryen diyette protein ihtiyacı; yumurta, kurubaklagil, kinoa, yağlı tohumlardan, süt ve süt ürünlerinden karşılanır. Roksi vejetaryen diyet paketi; diyetisyenlerden tarafından size özel hassasiyet ve çeşitli alternatifleriyle hazırlanır. 


Protein Diyeti

Protein Diyeti


Düzenli spor yaparak, kas kütleni ve kilo kontrolünü sağlamak istiyorsan; protein diyeti tam sana göre! Roksi protein diyet paketi; diyetisyenler tarafından 2000, 2500 ve 3000 kalori olmak üzere 5 öğünden oluşur. Protein diyeti, düzenli spor yapan kişilerin sağlıklı kilo kaybını sağlayarak kas kütlelerini korumalarını sağlar. Menülerin içeriği yüksek ve kaliteli protein içeren besinleri içerir. Protein diyeti, yaşam hedeflerinize ulaşmada sağlıklı beslenerek protein içeriği yüksek beslenme içeriğini size sunar. Zengin protein ihtiyacınızı hayvansal ve bitkisel gıdalardan sağlarsınız. 



Diyet programına başlamadan önce bir uzmana başvurmanız ve diyet listesine uygun olarak hazırlanmış paketleri tercih etmeniz gerekmektedir. Diyet listeleri, kişiye özel olarak hazırlanır. Tıbbi hastalığı olan kişilerin diyet programı ile sadece kilo vermek isteyen kişilere hazırlanan diyet listeleri farklıdır. Roksi diyet paketleri, ihtiyaçlarınızı gözetir. Sağlıklı kilo verme yolculuğunuzda size rehberlik ederek beslenme alışkanlığını yaşam tarzınız haline getirir.