Ofis Çalışanları için Sağlıklı Beslenme Önerileri


Ofis Çalışanları için Sağlıklı Beslenme Önerileri

9 saat ofiste oturarak mı çalışıyorsunuz? Ofiste öğle yemeği için yiyecek seçmekte sürekli sorun mu yaşıyorsunuz? Roksi ailesi olarak bütün sorunlarınızı biliyor ve sizin için çözüm sunuyoruz! Ofis çalışanlarında iş sorumlulukları ya da yaşam tarzı ne olursa olsun herkesin ortak sorunu her zaman beslenmedir. Bu haftaki içeriğimizde ise iş yerinde sağlıklı beslenme hakkında çalışanlara önerilerde bulunuyoruz. Ofis çalışanları için sağlıklı beslenme stratejilerini yazının devamında bulabilirsiniz. İyi okumalar dileriz.


Ofiste Sağlıklı Beslenmek Neden Önemlidir? İş Yerinde Sağlıklı Beslenmenin Faydaları

İş yerinde sağlıklı ve dengeli beslenmenin faydaları, kişisel yaşamda kendini iyi hissetmenin ötesinde, iş verimliliğini artırır ve kişiye çok yönlü bir etki sağlar. İş yerinde sağlıklı bir diyet sadece ofisteki ruh halinizi etkilemekle kalmayacak, aynı zamanda genel fiziksel ve zihinsel sağlığınıza da katkıda bulunacaktır. Bununla birlikte işyerinde çalışma arkadaşları ile birlikte uygulanacak sağlıklı beslenme programı, insanların birbirini cesaretlendirmesine yardımcı olacağı gibi takım ruhuna da katkıda bulunur.

İş yerinde yapacağınız sağlıklı seçimlerle yeme alışkanlıklarınızı yönetmelisiniz. Ofiste sağlıklı beslenme stres ve kaygıyı azaltarak daha güvenli bir çalışma ortamına yardımcı olur. Gün boyunca yediğiniz yiyecek ve atıştırmalıkları sağlıklı olarak seçtiğinizde, kısa sürede beden ve ruh sağlığınız üzerindeki etkisine siz de şahit olacaksınız.


Ofis Çalışanlarına Beslenme Önerileri

Ofis Çalışanlarına Beslenme Önerileri


Ofiste sağlıklı beslenmek, kişinin yaşam kalitesi ve işteki ruh hali açısından birçok öneme sahiptir. Sağlıklı bir kahvaltı ve öğle yemeği, kişinin gün boyunca daha dinamik olmasına yardımcı olur ve iş için gerekli donanımı sağlar. Ofis çalışanları için ofiste sağlıklı yaşam tavsiyeleri ise şu şekildedir:

  • İlk olarak, iş için yemeklerinizi planlamalısınız. Bu aşamada, en sevdiğiniz yiyecekleri tanımanız önemlidir. Sağlıklı beslenme; sevmediğiniz yemekleri tüketmek değildir. Ofiste öğle yemeği yerken sevdiğiniz sağlıklı yiyecekler ile kendinizi mutlu etmeniz oldukça kolaydır.

  • Halsiz düşüren, motivasyonun önüne geçen ağır ve yağlı yiyecekler yerine sağlıklı ve hafif yemekler tercih etmelisiniz.

  • Yemek için kendinize özel bir zaman ayırmalısınız. Ofiste öğle yemeğinizi çalışma masasında yemeyin. Mümkünse dışarıya çıkın ya da yemek için ayrılan alanda yemeğinizi tüketin.

  • Ofiste beslenme öğünleriniz için bir rutin oluşturun. Kahvaltı ve öğle yemeğinizi her gün benzer aralıklarda yemelisiniz. Atıştırmalıkları ise fazlaya kaçmadan gün içerisinde tüketebilirsiniz.
  • İş öncesi kahvaltıyı atlamayın. Güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlamak; metabolizmanın iyi bir şekilde çalışmasını sağlayarak gün için gerekli enerjiyi sağlar. Kahvaltı için yulaf ezmesi, yoğurt ve yumurta gibi protein açısından zengin besinleri tercih edebilirsiniz.

  • Ofiste öğle yemeği için bol protein kaynaklı tavuk ve baklagiller; yeşil yapraklı sebzeler ve tam tahıllı karbonhidratlardan nohut yemeği, tavuklu sebze sote ve domatesli bulgur pilavı gibi yemekleri tercih edebilirsiniz.

  • Su, vücudun sağlığı ve metabolizmanın işleyişi için hayati önem taşır. Gün içinde gerekli miktarda su tüketimi hem kilo kontrolüne fayda sağlar hem de dinç kalmaya yardımcı olur. Yoğunluktan su içmeyi unutan birçok ofis çalışanı susuzluktan dolayı kilo alabiliyor. Kilo alımını önlemek ve su içmeyi alışkanlık haline getirmeyi teşvik etmek için masanızın üzerinde her zaman su şişesi bulundurmalısınız.

  • Verimli bilişsel çalışmalar için yeterli ve doğru bir şekilde sıvı aldığınıza emin olmalısınız. Sıvı ihtiyacını karşılarken; şekerli ve fazla kafeinli içeceklerden kaçınmalısınız.
  • Öğün aralarında açlık hissini kontrol altına almak ve enerji seviyenizi yüksek tutmak için sağlıklı atıştırmalıkları tercih etmelisiniz.Kuru meyve, tam tahıllı atıştırmalıklar, kuruyemiş çeşitleri ve meyve gibi sağlıklı atıştırmalıkları çalışırken tercih edebilirsiniz.

  • Çalışırken işlenmiş gıdalardan kaçınmalısınız. Paketlenmiş gıdalar yerine taze ve doğal içerikli besinleri tercih etmelisiniz.

  • Yapılan araştırmalara göre meyve tüketiminin kişinin yaşamdan aldığı memnuniyeti artırdığı bilinmektedir. İş yerindeki ruh halinizi iyileştirmek için ara öğünlerde meyve yiyerek moralinizi yükseltebilirsiniz.
  • Çalışma saatlerinde masa başında çalışan ofis çalışanları hareketliliğe dikkat etmelidir. Zaman zaman masadan kalkmanız ve bacaklarınızı esnetmek için küçük yürüyüş molaları vermeniz faydalı olacaktır. Asansör yerine merdivenleri kullanmak da vücuda hareketlilik katacaktır.

Ofiste Bugün Ne Yesem? Ofiste Öğle Yemeği Ne Yenir?

Her gün ofise yemek götürmek ile uğraşmak istemiyorsanız, Roksi size kolaylık sağlıyor. Ofiste bugün ne yesem diye düşünmeye son vermek isteyenler için Roksi kurumsal öğle yemeği sağlıklı içerikleriyle çalışanlara gün içerisinde yüksek enerji sunuyor. İş yerinde sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için ofis arkadaşlarınız ile birlikte kurumsal ev yemeği paketi satın alarak hem kendiniz için hem de çalışma ortamınızda sağlığı ön planda tutabilirsiniz. 

Siz de Roksi ofis beslenme paketleriyle, çalışırken sağlıklı beslenme erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz. Diyetisyenler tarafından hazırlanan ofis öğle yemeği paketleriyle gün içerisindeki aşırı açlık hissinin önüne geçerek kilo kontrolünüzü sağlayabilirsiniz. Kurumsal yemek aboneliği oluşturmak için ilgili sayfayı ziyaret edebilir; kurumsal yemek aboneliği ile ofiste sağlıklı beslenme deneyiminize adım atabilirsiniz.