Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?


Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Bağışıklık sistemi; organlardan, hücrelerden, dokulardan ve proteinlerden oluşan bir sistemdir. Tüm bu bileşenler, enfeksiyon ya da hastalığa sebep olan virüsler, bakteriler ve yabancı cisimler olan patojenlerle savaşan bedensel süreçleri içermektedir. Bağışıklık sistemi bir patojenle temasa geçtiğinde, bağışıklık tepkisi tetiklenir. Bağışıklık sistemi, patojenler üzerindeki antijenlere bağlı olan ve onları öldüren antikorları serbest bırakır. Belirli besinleri tüketerek bu besinleri diyete dahil etmek, bir kişinin bağışıklık tepkisini güçlendirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek sadece beslenme ile yeterli olmayıp vücutta yer alan diğer bütün vücut sistemleri ile koordineli çalıştığı için her birine bağlıdır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlık önerilerine ve hijyene dikkat edilmesi son derece önemlidir. Aşağıdaki yazımızda bağışıklık sistemi ile ilgili bilgiler vereceğiz. Bağışıklıkta beslenmenin rolünü ele alacağımız ve bağışıklığı güçlendirme yöntemlerinden bahsedeceğimiz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Bağışıklıkta Beslenmenin Rolü

Bağışıklıkta beslenmenin rolü çok büyüktür. Bağışıklık sisteminin güçlü olması ve vücudun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için insanın beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Sağlıklı beslenme sizlerin hem vücut hem de zihin olarak iyi ve dinç olmasını sağlayacaktır. Beslenmenize dikkat ederek bağışıklığınızı güçlendirmeniz mümkündür. Günlük almanız gereken bağışıklığı güçlendiren besinler vardır. Bu besinleri alarak ve düzenli su içerek bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz mümkündür. Günde 2.5 lt su tüketmek toksinlerin dışarı atılması ve metabolizmanın hızlanması çok önemlidir. Gün içinde meyve ve sebze tüketimi diğer önemli bir konudur. Portakal, kivi, greyfurt, kuşburnu, yeşil biber, domates gibi C vitamini açısından zengin; havuç, ıspanak, brokoli, pırasa, domates gibi A vitamini bakımından zengin bağışıklığı güçlendiren besinler sebzeler ve meyveler tüketilmelidir.

A ve C vitaminine ek olarak çinko almak çok önemlidir. Çinko, bağışıklık sisteminin temel taşı olarak karşımıza çıkar. Serbest radikallerin vücuda hasar vermesini engelleyen çinko kabak çekirdeği, kuru baklagiller, susam, fındık, badem, ceviz, fıstık, deniz ürünleri gibi besinlerde bulunur. Bu noktada bağışıklık sistemini güçlendirmek için bağışıklığı güçlendiren besinler ile beslenme son derece önemli olan bir konudur.

Bağışıklığı Güçlendirme Yolları

Bağışıklık güçlendirme yollarından bir diğeri uyku düzenine dikkat etmektir. Düzenli ve yeterli uyku kişiyi gün boyu zinde tutacaktır. Düzensiz ve yetersiz uykunun ise bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratacaktır. Örneğin; günde 5 saatten daha az olan uyku bünyede olumsuz etki yaratabilir. Uyku ihtiyacı kişiden kişiye değişse de genellikle 6 - 8 saat arasında uyku bağışıklık sistemi için gereklidir. Bireylerin bağışıklığını güçlendirmek için hem bağışıklığı güçlendiren besinler tüketmesi gerekir, hem de düzenli bir şekilde uykularını almaları gerekir.

Bağışıklığı Güçlendiren Diyetler

Bağışıklığı güçlendiren besinler tercih ederek Bağışıklığı güçlendiren diyet yapabilirsiniz. Böylece hem kilo verme konusunda rahatlık yaşayacak hem de bağışıklığınızı güçlendiren besinler sayesinde sağlıklı bir şekilde kilo verebileceksiniz. Bağışıklığı güçlendiren diyetlerin başında protein diyetleri gelir. Protein ağırlıklı diyetleri genellikle sporcular tercih eder. Sağlıklı bir yaşamın elde edilmesin ve kas inşasında protein diyetinin önemi büyüktür. 

Roksi ailesi olarak sizlere bağışıklığı güçlendirme yollarından söz ettik. “Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?” başlığı altında bağışıklık sisteminin nasıl güçlendirilmesi gerektiğini ele aldık. Bağışıklıkta beslenmenin rolünü açıklayarak bağışıklığı güçlendirme yollarını sizler için yukarıdaki yazımızda paylaştık.  Son olarak bağışıklık güçlendiren diyet önerisi sunarak sizlere sağlıklı yaşam tavsiyeleri verdik. Siz de sağlıklı bir yaşam sürmek ve ideal kilonuza ulaşmak için Roksi sitesini ziyaret edebilir ve sizler için özel olarak tanımlanan diyet listelerine ulaşabilirsiniz. Sağlıklı beslenmek için Roksi ile tanışın ve vücudunuzun günlük kullanması gereken kalori miktarını hesaplama imkânı bulun. Hesaplamalar sonucunda sizlere uygun paketi belirleyebilir ve sağlıklı beslenme adımları atabilirsiniz.