Detoks ile Toksinlerden Nasıl Arınabiliriz?


Detoks ile Toksinlerden Nasıl Arınabiliriz?

Düzensiz-sağlıksız beslenme, stres, hava kirliliği, hareketsiz yaşam vücudumuzda kötü maddelerin, zehirlerin yani toksinlerin birikmesine neden olmaktadır. Detoks bize bu zehirlerin vücudumuzdan atılması konusunda yardımcı olan beslenme çeşididir. 

 

Toksinlerin oluşmasının nedenleri  nelerdir diye sorarsanız  ilaç kullanımı, katkı maddeleri, tarım ilaçları, doymuş yağ, tuz-şeker kullanımı, alkol-sigara tüketimi, sağlıksız ve düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam tarzı listenin başında sayılabilir.

 

İsteyerek veya istemeden vücudumuza aldığımız bu toksinleri yaşam dengemizi koruyabilmek için vücudumuzdan atmanın yöntemlerini öğrenmeli ve uygulamalıyız. Aksi takdirde toksinler  yaşam kalitemizi düşürecek, sağlıksız bir bedene ve ruha sahip olmamıza neden olacaktır.

 

Detoksa başlamanın ilk adımı bol miktarda su içmektir, böylece terleme ve idrar ile vücudumuzdaki toksinleri atmamızı sağlarız. Özen göstermemiz gereken diğer konular ise sigara ve alkol alışkanlıklarımızı sonlandırmak, hazır gıdalar yerine doğal gıdaları tercih etmek, gün içerisinde de en az 45 dakikamızı yürüyüşe ayırmaktır.

Tamamen yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmedi mi? Normal günlük rutininize dönmeden önce vücudunuzu  ve ruhunuzu rahatlatmak ve dengenize geri dönmek için bir kaç detoks önerisinde bulunmak isteriz.

 

* Gün boyunca elde hazırlanmış taze meyve ve sebze suları, doğal içme suyu, çay, bitki çaylarının yanında tüketeceğiniz meyve ve sebzeler vücuttaki toksinlerden kurtulmanızda önemli rol oynayacaktır.

 

YEŞİL ÇAY, ÇİLEK VE LİMON DETOKSU

 

½ limon (dilimlenmiş)

1 poşet yeşil çay

4 adet çilek (doğranmış)

1 litre su

 

YAPILIŞI

Malzemeleri sürahiye koyun 1 saat oda sıcaklığında 1 saat buzdolabında dinlendirin. Poşet yeşil çay yerine kendi demleyip süzdüğünüz yeşil çayı da kullanabilirsiniz.