Diyet Yaparken Ne Yenir?


Diyet Yaparken Ne Yenir?

Diyet Yaparken Ne Yenir?      

 

Birçok insan için diyet yapmak, oldukça zor bir süreç olarak görülmektedir. Diyet yemekler genellikle lezzetsiz veya az doyurucu gibi görülür. Fark edilmeyen alınan kilolar, kısa sürede verilmek istendiğinde çeşitli problemler ile karşılaşmak muhtemeldir. Diyet yaparken kilo verememek muhtemelen yanlış bir diyetin uygulanmasının bir belirtisidir. Bu noktada ise zayıflama döneminde yapılan bazı hatalardır. En büyük hatalardan biri de beslenme düzeni ve tercihidir. Peki, diyet menüsü nasıl hazırlanır, diyet öğle yemeği ve diyet akşam yemeği nasıl olmalıdır? Bu yazımızda diyet beslenme ve aç kalmadan diyet yemekler tüketmek hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

 

Diyet Menüsü Nasıl Hazırlanır?     

 

Diyet menüsü kişiden kişiye farklılık gösteren bir menüdür. Bu menü, uygulayacağınız diyet ve egzersizlere göre de farklılık gösterir. Vücut kitle indeksine yönelik diyet programı hazırlanması ise bu noktada oldukça önemlidir.

 

1.       Normal Vücut Kitle İndeksi (18,5- 24,9 Kg\ M2): Bu kişiler daha hafif, protein ağırlıklı beslenmelidir.

 

2.    Fazla Vücut Kitle İndeksi: (25- 29,9 Kg\ M2): Bu kişiler obezite riski taşıdıkları için karbonhidrat ve şekerden uzak durmalılar.

 

3.     Şişman Vücut Kitle İndeksi (30- 39,9 Kg| M2): Bu kişilerin acil olarak diyete başlamalıdır. Düşük kalorili ve sebze ağırlıklı bir beslenme diyeti uygulanması ise oldukça önemlidir.

 

4.     Obez Vücut Kitle İndeksi (40 Kg\ M2 üzeri): Bu kişilerin sağlığı risk altındadır. İnsülin dirençleri yüksektir. Bu noktada kilo vermek ise zorlaşır. Bu sebeple bu kişiler karbonhidrattan ve doymuş yağlardan uzak durmalıdır.

 

Diyet menüsü hakkında detaylı bilgi için web sitemizi inceleyebilir ve kendi vücut indeksinize uygun bir menü oluşturabilirsiniz.

Diyet Akşam Yemeği Nasıl Olmalı?

 

Diyet akşam yemeği menüsü hafif olmalı ve erken saatlerde tüketilmelidir. Örnek bir diyet akşam yemeği menüsü listesi ise aşağıdaki gibidir:

 

1. Gün: Kinoalı Nohut Salatası, Zeytinyağlı Mantar, Brokoli Çorbası

 

2. Gün: Sebze Sotesi, Mercimek Çorbası, Süzme Yoğurt

 

3. Gün: Pazılı Sıcak Çorba, Zeytinyağlı Barbunya, Kuskus Makarna Salatası

 

4. Gün: Ezogelin Çorba, Kıymalı Bezelye, Cevizli Semizotlu Çoban Salata

 

5. Gün: Zeytinyağlı Meksikan Fasulye, Siyez Bulguruyla Şehriyeli Pilav, Naneli Ev Yapımı Ayran

 

6.Gün: Zeytinyağlı Pırasa, Kepekli Penne Napolitan, Süzme Yoğurt

 

Aç Kalmadan Diyet Yapılır mı?

 

Dilediğiniz gibi yemek yiyerek zayıflamak doğru bir diyet menüsü ile mümkündür. En sağlıklı kilo verme şekillerinden biri olan doyarak zayıflamak, birçok kişi için oldukça önemlidir. Uzun süre diyet yapamıyorsanız ve kilo verme konusunda iradesiz olduğunuzu düşünüyorsanız size uygun bir diyet listesi sayesinde doyarak kilo verebilirsiniz. Peki, aç kalmadan kilo vermek için ne yapmalısınız? Aç kalmadan zayıflamak için bilmeniz gereken bazı kriterler aşağıdaki gibidir:

 

1-    Bol su tüketin

2-    Tahıllı ekmek tüketin

3-    Süt ürünleri tüketin

4-    Lifli sebzeler yiyin

5-    Protein dengesine dikkat edin

6-    Haşlanmış yumurta tüketin

7-    Ara öğünlerinizin doyurucu olmasına özen gösterin

8-    Ev yemekleri tüketmeye özen gösterin

9-    Paketli gıdalar yerine kuru yemiş tüketin

10- Tatlı tüketiminden kaçının veya bitter çikolata tüketin

11- Meyveli yoğurtlar hazırlayın

12- Asitli içecekler tüketmek yerine doğal meyve ve sebze suyu tüketmeye özen gösterin

 

Bu yazımızda; diyet menüsü, diyet öğle yemeği ve diyet akşam yemeği gibi konular hakkında suyunun merak edilenleri sizlerle paylaştık. Amacımız; dengeli beslenmeyi sizler için kolay ve vazgeçilmez hale getirmek ve sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturulmasına katkıda bulunmaktır. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilir veya web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.