Diyette Kaçamak Günü Nasıl Belirlenir?

05.03.2021
Diyette Kaçamak Günü Nasıl Belirlenir?

Diyette kaçamak yapmak kaçınılmazdır. Diyet planı uygularken arada kendimizi şımartmak diyete devam etmeyi kolaylaştırır. Bazı insanlar diyet konusunda yeterince disiplinliyken bazıları için yemek yemek duygusal beslenme ile doğru orantılı. Bu yüzden de bu kişilerde diyet zorlaşıyor. Kimse için sevdiği yiyeceklerden ayrı kalmak kolay değil. Vücut diyeti hak ediyor.  Sağlıklı beslenme planında ruh sağlığı da gözetilerek ilerlenmelidir. İyi hissettiren besinler için de yer açılmalıdır. Elbette bunu yaparken kontrolü elden bırakmamak gerekir. Bu haftaki blog yazımızda sizlerle diyette kaçamak yapmak üzerine konuşacağız.

 

Diyette Hangi Gün Kaçamak Yapılır?

Peki, hangi gün kaçamak yapacağız? Haftanın kaçamak için en uygun günü perşembe, cumartesi ve pazar ise kaçamak için en riskli gün. Örneğin; pazartesi günü diyete başladıysanız salı ve çarşamba günü diyet konusunda kararlı olduğunuzu kendinize ispatlayabilirsiniz. Bu yüzden perşembe nefes almanız için ideal bir gün oluyor. Cuma akşamları yemeği fazla kaçırmak açısından kaçamak için riskliyken, cumartesi ve pazar dışarıda olabileceğiniz için sağlıksız beslenmeye yönelebilirsiniz. Aynı zamanda evde olduğunuzda da sürekli mutfağa yöneleceğiniz için riskli olabilir. Durum böyle olunca da pazartesi yeniden diyete başlamak zorlaşır. Elbette ki bu kişinin yaşam koşullarına ve kendisine de bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Örneğin; kişi hafta sonu çalışıyorsa bu bahsettiğimiz örnek onun için anlamsız hale gelir. 

 

Diyette Kaçamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diyette kaçamak yaparken bunun kaçamak olarak kalması için dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Yazımızın bu kısmında sizinle bu ince ayrıntıları paylaşmak istiyoruz. 

 

1.Ne Yiyeceğinizi Önceden Planlayın

Kaçamak günü için hangi öğünü seçeceğinizi önceden planlayın. Böylece o gün bütün yiyeceklere yönelmezsiniz. Kaçamak için belirlediğiniz bir seçenek olsun ve bu öğünü tüketin.

2. Egzersiz Yapın

Egzersiz yapmayı ihmal etmemelisiniz. O gün hareket ederek kaçamağınızı daha masum hale getirebilirsiniz.

3. Sınırlarınızı Belirleyin

Kaçamak günü bütün gün her şeyi yiyebileceğiniz anlamına gelmez. Kendinize bir öğün için izin vermelisiniz. Özellikle öğle yemeği ideal bir seçimdir. Egzersiz yapmanız için size zaman yaratır.

4. Motive Olun

Kaçamak günü temelde sizi motive etmek içindir. Yiyeceğin tadını çıkarın ve kendinizi motive edin. 

 

Diyet Kaçamakları Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Kilo yönetimi oldukça değişik bir süreç. Herkes diyetlere ve stratejilere aynı şekilde cevap vermez. Genel olarak azaltılmış kalori miktarını ve sağlıklı beslenme planını koruyabiliyorsanız kaçamak günü stratejisini uygulayabilirsiniz.

 

Blog yazımızın sonuna geldik. Sağlıklı beslenme paketimize göz atarak kaçamak stratejisi uygulayarak beslenmeniz mümkündür. Unutmayın ki kaçamaklar sadece iyi planlanmış ve kalori miktarı ayarlanmış diyetlerde etkilidir. Kapınıza kadar gelen beslenme paketi ile siz de sağlıklı bir hayata adım atın.