Diyette Lezzetli Şeyler Yemek Mümkün Mü?


Diyette Lezzetli Şeyler Yemek Mümkün Mü?

Bir yemeğin isminde diyet sözcüğü geçiyorsa genelde o yemeğin tatsız, tuzsuz olduğuna dair bir ön yargı oluşuyor ve birçok kişi o yemeğin tadına dahi bakmak istemiyor. Ne yazık ki o yiyecek ne kadar güzel olursa olsun isminin başına gelen tek bir kelime nedeniyle baştan mağlup sayılıyor. Bu maalesef uzun süredir böyle devam eden bir algı olmasına karşın yeni yeni de olsa değişmeye başlıyor. Dünyadaki trendler yalnızca moda gibi sektörleri etkilemiyor, artık düşünce yapısının da farklılaşmasıyla birlikte sağlık ve beslenme arasındaki algıda gelişiyor. Bu algının da yayılmasıyla birlikte sağlıklı beslenmeye yönelik yeni trendler oluşuyor ve böylece diyet yemeklere olan bakış açısının da değişmeye başladığı görülüyor. Bu değişime elbette ki beslenme uzmanları, doktorlar gibi sağlıklı beslenmenin ehli olmuş kişilerin bu konu üzerine düşünmeleri ve çözümler üretmeleri vesile oluyor. Artık birçok uzman, diyet programları yazarken kişilerin bu süreci keyifle sürdürebilmeleri için ihtiyaçları olan yiyecek ve içeceklere öncelik veriyor. Bu küçücük gözüken değişiklik sayesinde sağlıklı beslenmek tüm dünyada popülerliğini her geçen gün daha da çok arttırıyor. Eskisi gibi zarla zorla yenen yemeklerin yanı sıra günümüzde en iştah açıcı yemeğin bile tahtına göz diken hafif yemekler ön plana çıkıyor.

Günden güne ilgiyi üstüne çeken sağlıklı yemekler için de dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Zayıflama ve beslenme konusunda adeta devrim yaratan önemli noktaların başında; malzemeler ve pişirme yöntemi geliyor. Ülkeler arası sınırların her geçen gün daha da azalması ve bu sayede insanların istedikleri her şeye kolayca ulaşabilmeleri yiyecek maddeleri için de artı bir durum yaratıyor. Bu durumda artık insanlar memleketlerinin kilometrelerce ötesinden gelen faydalı bir yiyeceği de tüketebiliyor. Örneğin; son yıllarda biz de aslında bize oldukça uzak olan avokado, ananas, mango gibi tropikal meyveler olarak adlandırılan leziz ürünlere istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz. Bir diğer önemli nokta olan pişirme yöntemlerinde de kültürler arası etkileşimin olduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette ki bir diğer kültürün damak tadına uyum sağlayan bir diğerine sağlamayabiliyor. Ancak yine de küçük dokunuşlarla sağlıklı pişirme yöntemini de uygulamak mümkün oluyor. Örneğin; bizim kültürümüzde buharda pişirme yöntemi ile hazırlanan çok fazla yemek olmasa da Uzakdoğu ülkelerinden etkilenerek biz de artık bu sağlıklı pişirme yöntemini mutfaklarımıza davet ediyoruz.

Yukarıdaki iki önemli neden sayesinde insanların her geçen gün sağlıklı yaşama olan ilgisi artıyor. Bir de bu yaşam tarzındaki yemekleri de sevince sağlıklı lezzetli tarifler de hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Bu yiyeceklere ulaşmak da eskisi kadar zor olmuyor. İster internetten bulduğunuz bir tarifi yapıyorsunuz, ister sağlıklı menüler sunan restoranlara gidiyorsunuz, isterseniz de diyet yemek servisi yapan bir firmadan yemeklerinizi her gün ayağınıza çağırıyorsunuz. Birbirinden farklı olan bu ulaşım kanallarının her birinin de mutlaka bir artısı bulunuyor. Örneğin; tarifleri kendinizin yapması hem mutfak becerilerinizi geliştirebiliyorken hem de bu anları sevdiklerinizle paylaşmanıza vesile olabiliyor. Bunun yanı sıra restoranlarda sağlıklı bir biçimde beslenme şansına erişirken aynı zamanda da arkadaşlarınızla da sosyalleşme fırsatı bulabiliyorsunuz. Bu sağlıklı yemeklerin bir şirket tarafından evinize veya ofisinize gönderilmesi ise yoğun geçen günlerde sizi “Ne yiyeceğim?” derdinden kurtarabiliyor. Birçok yoldan bu nefis yiyeceklere ulaşabiliyorken sağlıksız beslenmeyi hala daha tercih ediyor musunuz?

Yukarıdaki soruya “Evet!” yanıtını veriyorsanız büyük ihtimalle kendinize sağlıklı lezzetler tatmak için hiçbir fırsat tanımıyorsunuzdur. Bu harika lezzetler ile tanışmak için elbette ki hiçbir zaman geç sayılmıyor ancak en kısa süre içerisinde kendinize bu şansı tanıyabiliyorsanız ne mutlu size! Dediğimiz gibi bu lezzetlere ulaşmak artık eskisi gibi zor olmuyor. Fast food furyasının da her geçen gün popülaritesinin azalmaya başladığı bu dönem de sizin bu güzel buluşmanız için bir fırsat yaratıyor. Hayal edin; ofiste 5 çayınızın yanında bol şekerli bir bisküvi yiyerek kan şekerinizde dalgalanmalara yol açacağınıza sağlıklı ve lezzetli kurabiyeler ile hem sağlığınızı koruyabiliyor hem de anın keyfini en hafif şekilde çıkarabiliyorsunuz. Bu cümle sizce de kulağa hoş gelmiyor mu? Daha sağlıklı bir beslenme dönemine geçiş yapmak istiyorsanız internet aracılığıyla paylaşılan hikayeler veya kendi çevrenizdeki başarı öyküleri size güzel örnekler sunabiliyor. Bu gerçek hikayeleri okumak veya birinci ağızdan detaylı bir şekilde dinlemek de size cesaret verebiliyor.

Günümüz şartlarında her an her yerde eskiden diyet yemekleri olarak adlandırılan artık hafif ve sağlıklı yemekler olarak bilinen bu lezzetlere ulaşılabilmesi diyette lezzetli ürünler tüketmeyi de mutlak kılıyor. Kişiler de hem zayıflarken hem de damak tatlarına uygun şeyler yerken diyet yapmaktan sıkılmıyor. Hatta zaman içerisinde bunu bir yaşam tarzına bile dönüştürebiliyorlar. Şimdilerde diyet yapan veya yediğine içtiğine dikkat edenler için en önemli kıstaslardan biri de yediklerinin lezzeti oluyor. Bu konuda hem tariflerin geliştirilmesi hem de malzemelerin kolay ulaşılabilirliği büyük bir avantaj yaratıyor. Örneğin; eskiden yoğurt ana yemeğin yanında yeniyorken günümüzde yoğurt, meyve ve kuru yemişler ile birleştirilip ana yemek olarak tüketiliyor. Sağlıklı lezzetli yemekler de bu gibi değişiklikler sayesinde gittikçe seviliyor ve tercih edilir hale geliyor.

Yeme içme dünyasındaki bu olumlu gelişmeler ile diyet yapmak da artık işkence değil, keyifli bir süreç olarak değerlendiriliyor. Yemek sektörü de kişilerin bu sürecine eşlik edebilmek adına kendini geliştiriyor. Artık her yerde sağlıklı yemekler yapan restoranlar bulunuyor, bunun yanı sıra leziz diyet kavramını kapınıza kadar getiren adrese teslim diyet yemek servislerinin de sayısı her geçen gün artıyor. Bu sayede diyette de sağlıklı yemeklere ulaşmak oldukça kolaylaşıyor ve dengeli beslenme bir yaşam biçimine dönüşüyor.. Siz de trendlerin ve uzmanların katkıları ile gelişen diyet dünyasının bu en keyifli döneminin tadını çıkarmaya hazır mısınız?