Karın Yağlarımı İs-te-mi-yo-rum!


Karın Yağlarımı İs-te-mi-yo-rum!

Yaş aldıkça yemeği seviyorsanız  ve hele bir de kontrolsüz besleniyorsanız karın çevreniz, karın yan bölgelerinizde bulunan yağlar büyük problem oluşturmaya başlayacaktır. Vücudun yağ toplaması aslında zordur  ama yağlandıysa o yağları  yok etmek çok daha zor bir aşamadır. Fit bir vücuda sahip olmak herkesin hayalini kurduğu şeydir lakin unutmamak gerekir ki güzel olan hiçbir şeye kolay ulaşılamıyor, çabalamak gerekir. Nasıl mı? Öncelikle yediğiniz içtiğiniz besinlere özen göstermelisiniz.  Özellikle yağ yakımında önemli olan beslenme programidir.  Bunun için sitemizde olan Diyet yemek Servisi'den yararlanabilirsiniz. Ardından da kendinize uygun bir egzersiz programını uygulamaya sokmalısınız. Haydi iş başına J

 

 

  • Günde 5 öğün beslenmeye özen göstermelisiniz. Ara öğünlerinizi atlamamalı günlük alınması tavsiye edilen miktarda meyve ve kuruyemiş tüketmelisiniz.
  • Şeker, un ve tuzdan uzak durmalısınız. Şeker yerine bal veya pekmez, un yerine kepek veya tahıl, tuz yerine baharat kullanabilirsiniz
  • Gün içinde en az 1,5 litre su içmeye özen göstermelisiniz. Su içemiyorsanız içine nane yaprağı limon ilavesi yapabilirsiniz. Keyifli içim sağlayacaktır.
  • Yeşil çay, düz bir karna sahip olmanız için oldukça etkili bir içecektir.
  • Lokmalarınızı çok çiğnemeli, bol lifli sebzeler tüketmelisiniz. Sindirim sisteminizin sağlıklı çalışması bu aşamada sizin için çok faydalı olacaktır.
  • Sindirimi kolaylaştıran yoğurt, kahvaltı başta olmak üzere her öğünde tüketebilirsiniz.
  • Az tüketilmek kaydıyla avokado, fındık, zeytin, çekirdek ve bitter çikolata yağlı yiyecek ihtiyacınızı karşılayacaktır.

 

 

 

 

Egzersiz Programı:

 

Plank Hareketi: Dirsekleriniz 90 derece olacak şekilde yerde vücudunuz da yere paralel olacak şekilde en az 30 sn. boyunca bu pozisyonda kalmanız gerekir.

Crunch Hareketi (mekik) : Mekik, en bilinen hareketlerden bir tanesidir. Dizleriniz kırık bir şekilde sırt üstü uzanın. Kollarınızı göğsünüzün üzerine yerleştirin. Bacaklarınıza doğru doğrulup tekrar yatınız.

Reverse Crunch (Reverse Crunch):Ter mekik hareketi için sırt üstü yere uzanın. Kollarınız vücudunuzun yanında, bacaklarınız 90 derece kırık bir şekilde olsun. Kalçalarınızı yukarı doğru kaldırın bu noktada biraz bekleyin ve eski konumunuza tekrar geri dönün.

 

Air bike ( Bisiklet Hareketi): Bisiklet hareketi için sırtüstü yere yatın ve ellerinizi başın arkasına koyun. Bacaklarınızı yerden kaldırın ve bacaklarınızın alt kısmı yere paralel konumda olsun. Bu durumda, omzunuzu yerden kaldırarak sol dirseğiniz iyice sağ tarafınıza yaklaşıncaya kadar çapraz olarak bükülün ve aynı anda sağ bacağınızı da bükerek sol dirseğinize doğru çekin ve aynı bisiklet pedalı çevirir gibi her iki tarafınızla ve yavaşça başlangıç pozisyonuna dönerek hareketi devam ettirin.

 

Superman Hareketi: Zemine yumuşak bir mat koyarak yüz üstü dümdüz uzanın. Ayaklar geride kollar ileride olacak. Kollar ve bacaklar gergin şekilde karın bölgesi ise yere tam değmelidir. Yerde yatarken nefes alın ve nefes verirken hem bacaklarını hem de kollarını kaldırabildiğin kadar yukarıya kaldırın. Tekrar nefes alın. Bu şekilde 2 saniye bekleyin ve yavaş bir şekilde ilk pozisyonunuza nefes vererek geri dönün.

 

 

Her gün 10-15 tekrar ve üç set sağlıklı yol almanızı sağlar