Diyette Yapılan En Büyük Hatalar


Diyette Yapılan En Büyük Hatalar

Daha ince olmak ve fit bir bedene sahip olmak düşüncesi ile birlikte akla ilk gelenlerden biri diyet oluyor. Bu hassas konu pek çok kişinin yakın markajında olunca ortaya ne yazık ki yanlışlarda çıkıyor. Diyette hata yapmak sadece zayıflamaya engel olmuyor aynı zamanda sağlıksızlığı beraberinde getiriyor. Zayıflama uğruna yanlış uygulamalar ile vücudumuza eziyet edebiliyoruz. O yüzden bu yazıyı dilerseniz okuyun demek yerine mutlaka okuyun demeyi tercih ediyoruz!

 

Diyette En Sık Yapılan Hatalar

Diyet yaparken hata yaptığınızın farkında olmayabilirsiniz. “Neden kilo veremiyorum?” ya da “Sağlığım neden etkilendi?” diye düşünüyorsanız muhtemelen bir yerlerde yanlışlık yapıyorsunuz. Peki, nerede? 

 

1.Zayıflama Haplarına Başvurmak

Zayıflama konusunda yapılan en büyük yanlış zayıflama haplarıdır. Yediklerinize dikkat etmeden zayıflamaya özendiren bu haplar, büyük bir risktir. Pek çok sağlık problemine yol açabilirler.

 

2. Dışarıda Sık Sık Yemek Yemek

Dışarıda yemek yemek özellikle dışarıda sık vakit geçirenlerin bir parçasıdır. İş hayatında ya da sosyal hayatın içinde dışarıda yemek yemek durumunda kalabiliriz. Fakat diyet konusunda dışarıda yemek yemek büyük sıkıntılara neden olabilir. Büyük porsiyonlar ve yağlı öğünler diyeti bozmaya neden olabilir. Diyet tabaklar bile bazen diyeti bozmanıza neden olabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca dışarıda yemek yemekten kaçınmalısınız.

 

3. Sık Sık Tartılmak

Sık tartılmak motivasyonunuzu düşürebilir. Çünkü tartıya çıktığımızda fazla kilo vermiş olmayı umarız. Küçük değişiklikler başarımızı küçümsememize neden olabilir.

 

4. Kalorili İçeceklerden Vazgeçmemek

İçecekler gözümüze masum gözükse de kilo alma nedenlerimizin başında gelir. Besleyici özellikleri olmayan içecekler bağımlılık yaratarak kişilerde sürekli tüketim eğilimi oluşturur. İçecekler mide kapasitesini geliştirerek daha çok acıkmaya neden olabilir. Bu içecekler yerine su, soda ve ayran gibi içecekler tercih etmelisiniz.

 

5. Düşük Kalorili Besinleri Sık Tüketmek

Light ve diyet ürünler büyük tuzaklardan biridir. Düşük kalorili bu paketli besinler sandığınız kadar masum değildir. Sadece bu besinlerle zayıflamaya çalışanlar hata yapmış olur. Besin enerji anlamında hafifletilmiş bile olsa dengeli ve ölçülü tüketilmelidir. Bu tip beslenme metabolizmayı monotonlaştırabilir ve kilo vermeyi yavaşlatır. Bu besinleri ara öğün olarak tercih edebilirsiniz. 

 

6. Öğün Atlamak

Diyet hatalarından biri de öğün atlamaktır. Daha az yemekle daha fazla kilo verme mantığını benimseyenler sonunda hayal kırıklığı ile karşılaşırlar. Yetişkin bir birey günde 3 ana 3 ara öğün şeklinde beslenmelidir. Böylece metabolizma çalışacak ve kalorileri depolamayarak kullanmaya başvuracaktır. 

 

7. Aç Kalmak

Metabolizmanıza iyi davranmalısınız. Doğru kaynaklarla beslenirseniz ondan güzel bir cevap alabilirsiniz. Besinsiz kalan metabolizma işlevini yitirebilir. Bu yüzden aç kalmak iyi bir diyet şekli değildir. Sık ve az beslenme yöntemi ile ilerlemelisiniz. 

 

8. Egzersiz Yapmamak

Aldığımız kalorileri harcayarak kilo verebiliriz. Bu basit bir denklemdir. Bu denklem dengede kalırsa formunuzu koruyabilirsiniz. Bu yüzden diyet yaparken aynı zamanda aktif bir yaşam tarzına da sahip olmalısınız. Böylece aldığınız kalorileri vererek ilerleyebilirsiniz. 

 

9. Ünlülerin Diyetine Başvurmak

Jennifer Lopez’in formda kalçalarına kavuşmak için onun yaptığı gibi diyet yapmayı düşünüyor olabilirsiniz. Böyle düşüneceğiniz için de ünlülerin diyet listesi yayınlanır. Fakat bu düşeceğiniz en büyük hatalardan biridir. Diyetler kişilere özeldir. Başkası için planlanmış bir diyet sizin için etkili olmayacaktır. Yararlı olmadığı gibi zararlı da olabilir. Diyetisyeninizle biyokimyasal bulgularınızı, yaşam tarzınızı ve beslenme alışkanlıklarınızı konuşmalısınız. Böylece kendinize uygun bir diyet listesine sahip olabilirsiniz. 

 

10. Gerçekçi Olmayan Hedefler Belirlemek

Kilo verme hedefleriniz ulaşılabilir ve makul olmalıdır. Kısa sürede fazla kilo vermeyi hedeflerseniz hem sağlığınız etkilenir hem de gelen başaramama hissi ile birlikte diyeti yarıda bırakabilirsiniz. Kendinize dürüst davranın. Başarılarınızı kutlayın ve kendinizi takdir edin. Bu yüzden küçük hedeflerle yola çıkın.

 

11. Tek Çeşit Beslenmek

Sağlıklı hiçbir diyet tek tip beslenme üzerine kurulu değildir. Vücudun besin gruplarından yoksun bırakılması sağlık problemlerine neden olur. Bu yüzden patates diyeti ya da çorba diyeti gibi diyetlerden uzak durmalısınız. 

 

12. Yetersiz Su Tüketmek

Yetersiz su tüketimi vücutta ödeme neden olur. Bu da tartıda daha büyük rakamlar görmek anlamına gelir. Sindirim sisteminin düzenli çalışması için su tüketimi gerekir. Tüm bunlar kilonuzu etkiler. 

 

13. Yetersiz Karbonhidrat Tüketmek

Diyet nedense akıllarda karbonhidrat tüketimini bırakmayı çağrıştırıyor. Oysa vücudun karbonhidrata da ihtiyacı var. Tam tahıllar ve çavdar gibi sağlıklı karbonhidratlar tüketmeye devam etmelisiniz. 

 

Blog yazımızın sonuna geldik. Diyette yapılan hatalardan uzak durmalısınız. Kilo vermeye değil sağlıklı beslenmeye odaklanmalısınız. Sağlıklı kilo vermeyi hedefliyorsanız Adrese Teslim Diyet Yemek Paketleri bu noktada size yardımcı olacaktır. Besinler sizin için özel olarak planlanır ve bütün besin ögelerini almanız sağlanır. Dışarıdan yemek yemek durumunda olduğunuz yerlerde imdadınıza yetişir.