Keçi Boynuzlu Muffin

Malzemeler

  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı keçi boynuzu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Tatlı kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 3/4 su bardağı kepekli un

 

Hazırlanışı

  1. Süt, keçi boynuzu ve kakaoyu bir kaba alın.
  2. Kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Yumurta ve yağı ekleyin karışıncaya dek çırpın.
  4. En son kepekli unu, vanilyayı ve kabarma tozunu ekleyin.
  5. Kıvama gelen harcı muffin kaplarına doldurun.
  6. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin.

Kereviz Çanağı

Kereviz Çanakları

Malzemeler ( 4 kişilik  )

  • 2 adet kereviz,
  • 2 adet havuç,
  • 2 adet patates,
  • 200 gr. bezelye,
  • 250 gr. arpacık soğan,
  • tuz,
  • 2 adet portakal
  • 1 limonun suyu,
  • Yarım demet dereotu,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

 

 

Hazırlanışı

 

  1. Limonun suyunu sıkıp su dolu bir kaseye ekleyin.
  2. Kerevizleri ikiye ayırıp ortalarını oyarak çanak şeklini verin ve kararmaması için limonlu kaseye alın.
  3. Tencerenizde zeytinyağ ile arpacık soğanını kavurun, küp küp kesilmiş havuçları ekleyerek hep birlikte kavurmaya devam edin.
  4. Kasede limonlu suda bekleyen kerevizlerinizi pişen malzemelerinize dahil edin ve kerevizlerin üzerini geçecek kadar su ilave edin,
  5. Kerevizler pişmeye yakınken küp küp kesilmiş patateslerinizi ilave edin.
  6. Bezelyelerinizi de peşi sıra ekleyin ve kısık ateşte pişirin
  7. Ocağı kapatmanıza 3-4 dk. kala portakal suyunu ilave edin.
  8. Pişince tuzunu ilave edip dinlenmeye alın.
  9. Kereviz çanaklarınızı tepsiye dizin, bezelye, patates, havuç, arpacık soğanından oluşan karışımı çanaklara yerleştirin ve dereotunu üzerlerine serpiştirin. Soğuk ikram ediniz. Afiyet olsun.

 

Sebzeli Kinoa Salatası

Sebzeli Kinoa Salatası Malzemeler (1 kişilik)

•1/2 su bardağı kinoa

•1/2 su bardağı haşlanmış nohut

•1/4 demet maydanoz

•1/4 demet dereotu

•3 adet cherry domates

•1/2 adet orta boy havuç

•1/2 adet orta boy salatalık

•1/2 adet orta boy kırmızı dolmalık biber

Sosu için:

•1 yemek kaşığı zeytinyağı

•2 yemek kaşığı limon suyu

Kuru Meyveli Yulaflı Kurabiye

Malzemeler

  • 7-8 adet kuru kayısı
  • 5 adet kuru incir
  • Yarım kase kuş üzümü
  • Yarım kase badem
  • Yarım kase fındık
  • 1 kase yulaf ezmesi
  • 2 Adet yumurta

Keten Tohumlu Kraker

Malzemeler

  • 1 su bardağı keten tohumu
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gr bardağı kurutulmuş domates
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Nohut Salatası

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 4 adet kapya biber
  • 5 adet çarli biber

 Sos için

  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu

Sütlü Maş Çorbası

Malzemeler

  • Yarım su bardağı maş fasulyesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı süt
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Kuru Kayısılı Hindi

Kim demiş hindi eti sert, kuru, tatsız olur diye. Lezzetli, düşük kalorili ve oldukça besleyici yemeğimizin malzemelerini ve yapılışını sizlerle paylaşalım.

 Malzemeler

  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr kuşbaşı hindi eti
  • Kuru kayısı 5 adet
  • 100 gr arpacık soğan
  • 150 gr çeri domates
  • 100 gr mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kimyon

Kinoalı Muffin

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı kinoa
  • 1 kahve fincanı yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 paket kabartma tozu

Soslu Bakla Sarması

Malzemeler

800 gram bakla

100 gram ince bulgur

30 gram salça

1 çay bardağı zeytinyağı

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

1 bağ yeşil soğan

50 gram kuru soğan

10 gram kırmızı pul biber

10 gram karabiber

500 gram yaprak

10 gram tuz

Cezerye

Malzemeler

 2 adet havuç

1 yemek kaşığı yulaf kepeği

 1 tatlı kaşığı toz tarçın

 2 adet ceviz içi

 1 yemek kaşığı pekmez

1 yemek kaşığı bal

Karabuğday Kısırı

Malzemeler

3 yemek kaşığı karabuğday

 2 su bardağı su

 1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet kuru soğan

Kimyon, karabiber, kekik

Maydanoz, dereotu, nane gibi yeşillikler

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

 Yarım limonun suyu

Elmalı Yulaf Topları

Malzemeler

 2 adet elma

 

1 yemek kaşığı yulaf kepeği

1 tatlı kaşığı toz tarçın

2 adet ceviz

Hindistan cevizi

 

2 yemek kaşığı bal 

Börülce Salatası

Malzemeler

Yarım Demet Maydanoz

Yarım Demet  Dereotu

Yarım Demet  Nane

2 Adet Kornişon Turşu

1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber

 

200 gr kuru börülce

100 gr Ceviz

 Nar Ekşisi

  Limon Suyu

 

Zeytinyağı

Tuz

Yulaf Cipsi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 3 su bardağı kepekli un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı salça