Sebzeli Kinoa Salatası

Sebzeli Kinoa Salatası Malzemeler (1 kişilik)

•1/2 su bardağı kinoa

•1/2 su bardağı haşlanmış nohut

•1/4 demet maydanoz

•1/4 demet dereotu

•3 adet cherry domates

•1/2 adet orta boy havuç

•1/2 adet orta boy salatalık

•1/2 adet orta boy kırmızı dolmalık biber

Sosu için:

•1 yemek kaşığı zeytinyağı

•2 yemek kaşığı limon suyu

Kuru Meyveli Yulaflı Kurabiye

Malzemeler

  • 7-8 adet kuru kayısı
  • 5 adet kuru incir
  • Yarım kase kuş üzümü
  • Yarım kase badem
  • Yarım kase fındık
  • 1 kase yulaf ezmesi
  • 2 Adet yumurta

Keten Tohumlu Kraker

Malzemeler

  • 1 su bardağı keten tohumu
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gr bardağı kurutulmuş domates
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Nohut Salatası

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 4 adet kapya biber
  • 5 adet çarli biber

 Sos için

  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu

Sütlü Maş Çorbası

Malzemeler

  • Yarım su bardağı maş fasulyesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı süt
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Kuru Kayısılı Hindi

Kim demiş hindi eti sert, kuru, tatsız olur diye. Lezzetli, düşük kalorili ve oldukça besleyici yemeğimizin malzemelerini ve yapılışını sizlerle paylaşalım.

 Malzemeler

  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr kuşbaşı hindi eti
  • Kuru kayısı 5 adet
  • 100 gr arpacık soğan
  • 150 gr çeri domates
  • 100 gr mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kimyon

Kinoalı Muffin

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı kinoa
  • 1 kahve fincanı yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 paket kabartma tozu

Soslu Bakla Sarması

Malzemeler

800 gram bakla

100 gram ince bulgur

30 gram salça

1 çay bardağı zeytinyağı

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

1 bağ yeşil soğan

50 gram kuru soğan

10 gram kırmızı pul biber

10 gram karabiber

500 gram yaprak

10 gram tuz

Cezerye

Malzemeler

 2 adet havuç

1 yemek kaşığı yulaf kepeği

 1 tatlı kaşığı toz tarçın

 2 adet ceviz içi

 1 yemek kaşığı pekmez

1 yemek kaşığı bal

Karabuğday Kısırı

Malzemeler

3 yemek kaşığı karabuğday

 2 su bardağı su

 1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet kuru soğan

Kimyon, karabiber, kekik

Maydanoz, dereotu, nane gibi yeşillikler

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

 Yarım limonun suyu

Elmalı Yulaf Topları

Malzemeler

 2 adet elma

 

1 yemek kaşığı yulaf kepeği

1 tatlı kaşığı toz tarçın

2 adet ceviz

Hindistan cevizi

 

2 yemek kaşığı bal 

Börülce Salatası

Malzemeler

Yarım Demet Maydanoz

Yarım Demet  Dereotu

Yarım Demet  Nane

2 Adet Kornişon Turşu

1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber

 

200 gr kuru börülce

100 gr Ceviz

 Nar Ekşisi

  Limon Suyu

 

Zeytinyağı

Tuz

Yulaf Cipsi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 3 su bardağı kepekli un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı salça