Cezerye

Malzemeler

·                     2 adet havuç

·                     1 yemek kaşığı yulaf kepeği

·                     1 tatlı kaşığı toz tarçın

·                     2 adet ceviz içi

·                     1 yemek kaşığı pekmez

·                     1 yemek kaşığı bal

Üzeri İçin:

·                     Hindistan cevizi

Hazırlanışı

 2 adet havucu rendeleyin. Teflon ya da seramik tavada pekmez ve bal ile rengi dönene kadar soteleyiniz. Sonra içerisine toz tarçını ve küçük küçük kırdığınız cevizleri ekleyiniz. Yulaf kepeğini de ekledikten sonra iyice karıştırın. Karışım macun kıvamına gelene kadar pişirme işlemini sürdürünüz. Cezeryenizin sunumunu yapacağınız tepsiye Hindistan cevizi serpiniz. Hindistan cevizinin üzerine 1 cm. i geçmeyecek şekilde karışımı yayınız, spatula yardımı ile düzleştirebilirsiniz. Tepsinin altına yapmış olduğunuz gibi karışımın üzerine de yine Hindistan cevizi serpiniz. Eşit kare parçalara kesiniz. Afiyet olsun.