Hibiskuslu Ayva Tatlısı
Hibiskuslu Ayva Tatlısı
Malzemeler
- 2 Adet Ayva
- 10 gr Hibiskus Yaprağı
- 1 bardak Su
- 1/2 çay bardağı esmer şeker veya 3 tatlı kaşığı bal
- 1 Çubuk Tarçın
- 3-4 Tane Karanfil
Hazırlanışı
- Ayvaların kabuklarını soyup ortasını çıkarın ve küçük bir fırın tepsisine dizin.
- 1 su bardağı kaynamış suya hibiskus yaprağını ekleyerek 5 dakika demleyin. Ardından içerisine şekeri ilave edin.
- Hazırlamış olduğunuz hibiskus çayını fırın tepsisine dizdiğiniz ayvaların üzerine dökün..
- Çubuk tarçın ve karanfilleri de ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında, önce ön yüzünü 10-15 dakika ardından arka yüzünü 10-15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız hibiskuslu ayva tatlınızı servis tabağına alın. Buzdolabında biraz dinlendirip, soğuk olarak servis edin.
- Süsleme içinde karanfil ve/ veya çubuk tarçın kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!