Hibiskuslu Ayva Tatlısı

Hibiskuslu Ayva Tatlısı

Hibiskuslu Ayva Tatlısı

Malzemeler

  • 2 Adet Ayva
  • 10 gr Hibiskus Yaprağı
  • 1 bardak Su
  • 1/2 çay bardağı esmer şeker veya 3 tatlı kaşığı bal
  • 1 Çubuk Tarçın
  • 3-4 Tane Karanfil

Hazırlanışı

  1. Ayvaların kabuklarını soyup ortasını çıkarın ve küçük bir fırın tepsisine dizin.
  2. 1 su bardağı kaynamış suya hibiskus yaprağını ekleyerek 5 dakika demleyin. Ardından içerisine şekeri ilave edin.
  3. Hazırlamış olduğunuz hibiskus çayını fırın tepsisine dizdiğiniz ayvaların üzerine dökün..
  4. Çubuk tarçın ve karanfilleri de ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında, önce ön yüzünü 10-15 dakika ardından arka yüzünü 10-15 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkardığınız hibiskuslu ayva tatlınızı servis tabağına alın. Buzdolabında biraz dinlendirip, soğuk olarak servis edin.
  6. Süsleme içinde karanfil ve/ veya çubuk tarçın kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!