Karabuğday Kısırı

Karabuğday Kısırı

Malzemeler

·         3 yemek kaşığı karabuğday

·         2 su bardağı su

·         1 yemek kaşığı domates salçası

·         1 adet kuru soğan

·         Kimyon, karabiber, kekik

·         Maydanoz, dereotu, nane gibi yeşillikler

·         1 tatlı kaşığı zeytinyağı

·         Yarım limonun suyu

 

Hazırlanışı

Karabuğdayı suda yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzüp derin bir kaba alın. Salça, baharat, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın ve soğuması için bekletin. Bu sırada yeşillikleri bol suyla yıkayıp kuruttuktan sonra incecik doğrayıp soğumuş karabuğdayın üzerine ekleyin. Tüm malzemelerin birbirine karışması için harmanlayın..