Karnabahar Pizzası

Karnabahar Pizzası

Karnabahar Pizzası

Malzemeler

Pizza tabanı için:

– 1 ufak boy karnabahar
– 1 yumurta
– Bir tutam maydanoz, dereotu
– 2 kaşık labne peyniri veya o miktarda eriyebilen bir peynir çeşidi
– İstenilen baharatlar

Pizza sosu için

– 1-2 domates rendesi
– 1 tatlı kaşığı biber salçası
– Tuz, karabiber, kimyon, kekik, vs.

Üzerini süslemek için

– Yeşil biber
– 2 kibrit kutusu peynir
– Kırmızı soğan, vs.

Hazırlanışı

  1. Ufak boy karnabaharı iyice yıkayıp, çiçek çiçek ayırın. Bir robota koyarak, pilav şeklinde getirin.
  2. Pirinç haline getirdiğiniz karnabaharı, kaynar suda 15 dakika kadar haşlayın. Sonra sudan çıkarıp suyunu iyice süzün. Tülbent kullanabilirsiniz
  3. Suyundan arındırılan karnabaharı hamur haline getirin. İçine yumurta, incecik doğranmış maydanoz, dereotu, biraz labne ve istediğiniz baharatları ekleyerek karıştırın. Yapışmayan bir tepsiye karnabaharlı taban hamurunu güzelce, sıkı sıkı yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, rengi hafif dönene kadar (20 dakika) bekletin.
  5. Domates rendesinin içine, sarımsak, biber salçası ve baharatlar ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Fırından çıkan pizza tabanının üzerine sürün. Üzerine de istediğiniz pizza malzemesini dizip, 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Yanında yoğurt veya ayranla ikram edebilirsiniz.