Kereviz Çanağı
Kereviz Çanakları
Malzemeler ( 4 kişilik )
- 2 adet kereviz,
- 2 adet havuç,
- 2 adet patates,
- 200 gr. bezelye,
- 250 gr. arpacık soğan,
- tuz,
- 2 adet portakal
- 1 limonun suyu,
- Yarım demet dereotu,
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Hazırlanışı
- Limonun suyunu sıkıp su dolu bir kaseye ekleyin.
- Kerevizleri ikiye ayırıp ortalarını oyarak çanak şeklini verin ve kararmaması için limonlu kaseye alın.
- Tencerenizde zeytinyağ ile arpacık soğanını kavurun, küp küp kesilmiş havuçları ekleyerek hep birlikte kavurmaya devam edin.
- Kasede limonlu suda bekleyen kerevizlerinizi pişen malzemelerinize dahil edin ve kerevizlerin üzerini geçecek kadar su ilave edin,
- Kerevizler pişmeye yakınken küp küp kesilmiş patateslerinizi ilave edin.
- Bezelyelerinizi de peşi sıra ekleyin ve kısık ateşte pişirin
- Ocağı kapatmanıza 3-4 dk. kala portakal suyunu ilave edin.
- Pişince tuzunu ilave edip dinlenmeye alın.
- Kereviz çanaklarınızı tepsiye dizin, bezelye, patates, havuç, arpacık soğanından oluşan karışımı çanaklara yerleştirin ve dereotunu üzerlerine serpiştirin. Soğuk ikram ediniz. Afiyet olsun.