Kuru Kayısılı Hindi

Malzemeler

  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr kuşbaşı hindi eti
  • Kuru kayısı 5 adet
  • 100 gr arpacık soğan
  • 150 gr çeri domates
  • 100 gr mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kimyon

    Hazırlanışı

Mantarı küp şeklinde doğrayın, domatesleri ise ikiye kesin ve geniş bir kaseye alın. Kase içerisine iri doğranmış̧ kayısı, arpacık soğan, hindi eti, pul biber, kimyon, karabiber, tuz ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. 1 çorba kasığı yağı 4 güvece eşit şekilde paylaştırın. İçlerine karışımı pay ettikten sonra kalan 1 çorba kasığı zeytinyağını üzerlerine ekleyin. Önceden ısıtılmış̧ 200 derece fırında ara sıra kontrol ederek etler kızarana kadar pişirin.