Yulaf Cipsi

Yulaf Cipsi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 3 su bardağı kepekli un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı :

1.    Geniş bir karıştırma kabının içerisine yulaf kepeği ve kepekli unun tamamını alıyoruz. Daha sonra üzerine yavaş yavaş yoğurt ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz.

2.    Ardından tuzunu ve baharatlarını ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

3.    Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.

4.    Hamurumuzu oklava yardımıyla açarak istediğimiz ölçülerde şekillendiriyoruz ve fırın tepsimize yerleştiriyoruz.

 

5.    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını beklemeden yağlı kağıttan ayırıp kaselere dolduruyoruz. Hazır olan ev yapımı cipsi yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.