Soslu Bakla Sarması

Soslu Bakla Sarması

Malzemeler

  • 800 gram bakla
  • 100 gram ince bulgur
  • 30 gram salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 50 gram kuru soğan
  • 10 gram kırmızı pul biber
  • 10 gram karabiber
  • 500 gram yaprak
  • 10 gram tuz

Sosu için;

·         1 adet kapya biber

·         3 adet çarliston

·         25 gram kuru soğan

·         2 orta boy domates

·         1 demet dereotu

·         Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

1.    Bir gün önceden ıslatılan baklaların kabuklarını soyunuz.

2.    İnce bulguru yıkayıp iyice süzdükten sonra yağla ve salçayla kavurunuz.

3.    Biraz soğuduktan sonra hazırladığınız malzemeleri içine koyunuz.

4.    Dereotu, maydanoz, kuru soğan , yeşil soğan ve baklalaları baharatlarla ve hazırladığınız içle iyice karıştırınız.

5.    İsteğe göre büyükte sarabilirsiniz.

6.    Kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişiriniz.

 

Sosun hazırlanışı

 İnce ince doğranmış kuru soğan ve küp küp doğranmış biberleri birlikte soteleyin. 1 su bardağı su,10 gram salça ve domatesleri ilave edip  5 dakika daha kaynatın. Pişen sarmaları fırın tepsisine alıp üzerine sosu döküp 5-10 dakika kaynatınız.