Sütlü Maş Çorbası
Malzemeler
- Yarım su bardağı maş fasulyesi
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı süt
- 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
- Tüm bakliyatlarda olduğu gibi maş fasulyesini de en az 8 saat suda beklettikten sonra süzelim ve yıkayalım.
- Bu tarife özel sütün içerisine hindistan cevizi koyup 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
- Süt ve bakliyatlar hazırsa zeytinyağı ile küp doğranmış soğanı kavuralım.
- Suyu süzülmüş maş ve bulguru ilave edip 5 dakika kavuralım. Suyunu ve baharatını ekleyip fasulye ve bulgur yumuşayana kadar pişirelim.
- Son olarak hindistan cevizli sütü ilave edip servis yapabiliriz.