Sütlü Maş Çorbası

Sütlü Maş Çorbası

Malzemeler

  • Yarım su bardağı maş fasulyesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı süt
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Tüm bakliyatlarda olduğu gibi maş fasulyesini de en az 8 saat suda beklettikten sonra süzelim ve yıkayalım.
  2. Bu tarife özel sütün içerisine hindistan cevizi koyup 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Süt ve bakliyatlar hazırsa zeytinyağı ile küp doğranmış soğanı kavuralım.
  4. Suyu süzülmüş maş ve bulguru ilave edip 5 dakika kavuralım. Suyunu ve baharatını ekleyip fasulye ve bulgur yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Son olarak hindistan cevizli sütü ilave edip servis yapabiliriz.