Yılbaşı Hindisi

Yılbaşı Hindisi

MALZEMELER

  • 4-5 kilo temizlenmiş hindi

Sos İçin;

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Tuz

Hindi içi için;

  • 1 dal defne yaprağı
  • 1 dal biberiye
  • Tane karabiber

İç Pilav İçin;

  • 2 su bardağı baldo bulgur
  • 2 yemek kaşığı dolma fıstığı
  • 2 yemek kaşığı suda bekletilmiş kuş üzümü
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı su
  • Karabiber, tuz, yenibahar

Hazırlanışı;

Hindiyi iyice yıkadıktan sonra ıslak yer kalmayacak şekilde durulayın. Sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırın ve sosun yarısını hindinin üzerine sürün. Daha sonra alüminyum folyo ile hindiyi iyice sarın ve önceden ısıtılmış fırında 2,5 saat 180 derecede pişirin. 2,5 saat sonra fırından çıkardığınız hindiyi alüminyum folyodan ayırın ve hindinin iç kısmına defne yaprağı, biberiye ve tane karabiberi koyun. Tekrar 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Hindiniz fırında pişerken bir tencereye iç pilav için ince ince doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından sırasıyla dolma fıstık, kuş üzümü ve bulguru ekleyip hafifçe kavurmaya devam edin. Daha sonra karabiber, tuz ve yenibaharı ekleyip karıştırın hemen ardından suyu ilave edip pilavı pişirin. Fırından çıkardığınız hindinin içine hazırladığınız pilavı doldurun. Kalan sosu hindinin üzerine sürün. Yılbaşı için hindiniz hazır!

Afiyet olsun...