Zeytinli Rulo Ekmek

Zeytinli Rulo Ekmek

Malzemeler

Hamur için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Alabildiği kadar kepek un

İçi İçin;

  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 silme yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam taze kekik
  • 2 yemek kaşığı ezilmiş zeytin
  • Zeytinyağı

Üzeri İçin;

  • Çörek otu
  • Haşhaş
  • 1 adet yumurta sarısı

 

 

Hazırlanışı

Hamur İçin;

Mayayı ve şekeri ılık suya katıp karıştırın. Bir kap da süt ile yumurta beyazını çırpın ardından maya karışımını ekleyin. Tuz ve zeytinyağını da ekledikten sonra malzemeleri iyice karıştırın. Son olarak alabildiği kadar unu yavaş yavaş ekleyerek homojen kıvam almasını sağlayın. Oluşan hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra açın.

İçi için;

Domates ve biber salçasını, kekik ile zeytinyağında kavurun. Açtığınız hamura önce salça karışımını ardından zeytin ezmesini sürün ve hamuru rulo haline getirin.

Üzeri için;

Yumurta sarısını rulo hamurların üzerine sürün ve çörekotu ile haşhaş karışımını serpin. Hazırladığınız ruloyu 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Ekmekleriniz hazır. Afiyet olsun!