Kereviz Çanağı

Kereviz Çanakları

Malzemeler ( 4 kişilik  )

  • 2 adet kereviz,
  • 2 adet havuç,
  • 2 adet patates,
  • 200 gr. bezelye,
  • 250 gr. arpacık soğan,
  • tuz,
  • 2 adet portakal
  • 1 limonun suyu,
  • Yarım demet dereotu,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

 

 

Hazırlanışı

 

  1. Limonun suyunu sıkıp su dolu bir kaseye ekleyin.
  2. Kerevizleri ikiye ayırıp ortalarını oyarak çanak şeklini verin ve kararmaması için limonlu kaseye alın.
  3. Tencerenizde zeytinyağ ile arpacık soğanını kavurun, küp küp kesilmiş havuçları ekleyerek hep birlikte kavurmaya devam edin.
  4. Kasede limonlu suda bekleyen kerevizlerinizi pişen malzemelerinize dahil edin ve kerevizlerin üzerini geçecek kadar su ilave edin,
  5. Kerevizler pişmeye yakınken küp küp kesilmiş patateslerinizi ilave edin.
  6. Bezelyelerinizi de peşi sıra ekleyin ve kısık ateşte pişirin
  7. Ocağı kapatmanıza 3-4 dk. kala portakal suyunu ilave edin.
  8. Pişince tuzunu ilave edip dinlenmeye alın.
  9. Kereviz çanaklarınızı tepsiye dizin, bezelye, patates, havuç, arpacık soğanından oluşan karışımı çanaklara yerleştirin ve dereotunu üzerlerine serpiştirin. Soğuk ikram ediniz. Afiyet olsun.